Curaçao

Wildcats wint reguliere competitie van Curaçao

Wildcats wint reguliere competitie van Curaçao

050916_febeko

Wildcats is winnaar geworden van de reguliere competitie op Curaçao. De verliezend finalist van vorig jaar boekte 21 overwinningen in 24 wedstrijden. Met Wildcats plaatsten ook Sta. Maria Pirates (18-6), Royal Scorpions (14-10) en Sta. Rosa Indians (13-11) zich voor de Play-Offs.

Eén van de aanvallende steunpilaren dit seizoen bij Wildcats was de voormalig international Shurendell Mujica, die in 2014 nog met het Nederlands Koninkrijksteam deelnam aan de Honkbal Week Haarlem. Mujica (.321) kwam tot vier homeruns.

Zijn ploeggenoot Ruderly Manuel werd de beste pitcher uit de reguliere competitie. Manuel (5-1) sloot voor Wildcats niet alleen de reguliere competitie af met het laagste verdiende puntengemiddelde (1.24), maar had ook de meeste strikeouts (52). De voormalig hoofdklassespeler stond in 43 2/3 innings zes verdiende punten en zeventien honkslagen toe.

Beste slagman

In de best-of-five van de Play-Offs treft Wildcats, dat onder leiding staat van manager Johnny Balentina, vanaf vanavond de nummer vier Sta. Rosa Indians. De andere serie uit de Play-Offs gaat vanaf morgen tussen titelverdediger Sta. Maria Pirates en Royal Scorpions. In dienst van Sta. Maria Pirates werd Sherwenne Antersijn de beste slagman in de reguliere competitie van Curaçao.

Antersijn kwam in twintig wedstrijden tot 37 honkslagen, waaronder zes tweehonkslagen en drie driehonkslagen. Daarmee sloeg hij twaalf ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde hij 25 punten. Met die prestatie leidde hij dit seizoen in diverse aanvallende klassementen.
Manager Raymond van Gurp van Sta. Maria Pirates had dit seizoen in de reguliere competitie onder meer de beschikking over (voormalig) profhonkballers Yurendell de Caster (.360) en Jonathan Martijn (.118).

Hekkensluiter

Hekkensluiter Curaçao Yankees sloot de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie af met een 7-14 overwinning op Marchena Braves. De bezoekers scoorden tien runs in de zesde inning om een 7-4 achterstand weg te werken. Het was de derde overwinning dit seizoen voor Curaçao Yankees.

Groot Kwartier Stars en Marchena Braves eindigden met respectievelijk negen en vijf zeges boven de nummer zeven uit de Liga Aqualectra en liepen daardoor eveneens de Play-Offs mis. De wedstrijden uit de best-of-five van de Play-Offs worden gespeeld van 5 tot en met 18 september. De best-of-seven om het kampioenschap vindt hierna vanaf 22 september plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao