De Italiaanse bondscoach Marco Mazzieri.

Honkbal

Laatste wijziging op EK-roster van Italië

Laatste wijziging op EK-roster van Italië

De Italiaanse bondscoach Marco Mazzieri.

De Italiaanse bondscoach Marco Mazzieri.
Foto: © Ezio Ratti-FIBS

Bij het scheiden van de markt en vrijwel letterlijk om vijf voor twaalf vielen gisteravond in hotel Van der Valk Haarlem-Zuid de ‘pijnlijke’ beslissingen over de selectie van Italië, dat vanmiddag op de eerste speeldag van het Europees kampioenschap om 15.00 uur aantreedt tegen het  Griekenland van de nieuwe manager Ivan Rodriguez. Bondscoach Marco Mazzieri heeft gekozen voor het risico om te wachten op de eventuele en alsdan late komst van de Venezolaanse pitcher Luis Lugo.

Voor Lugo wordt een plaats gereserveerd op het roster van de Azzurri, dat gisteravond bij de technische commissie moest worden ingediend. Catcher Nicholas Morreale verdwijnt van het roster en blijft bij de ploeg als assistent in de bullpen. Lugo maakte vorig jaar kennis met Italiaanse spelers, toen hij mocht meedoen bij de Premier 12 in Taiwan.

Volgens de laatste berichten start Italië vanmiddag met de volgende spelers: pitcher Junior Oberto, catcher Mattia Reginato, eerste honkman Alex Sambucci, tweede honkman Alessandro Vaglio, derde honkman Giuseppe Mazzanti, korte stop Erik Epifano, linksvelder Sebastiano Poma, midveld Stefano Desimoni, rechtsvelder Alex Liddi en aangewezen slagman Jair Ramos. Al deze spelers acteerden tot en met afgelopen dinsdag namens Italië in de Italian Baseball Week.

Aanvoerder

In plaats van de geblesseerde en in Italië achter gebleven Mario Chiarini is Giuseppe Mazzanti de aanvoerder van de Azzurri gedurende de tien dagen van Hoofddorp. Hij bezet het derde honk, terwijl de beroemdste derde honkman van Italië in het rechtsveld staat: Alex Liddi.

Het definitieve 24 mans roster bestaat nu uit zeven rechtshandige en vijf linkshandige pitchers, twee catchers, zes binnenvelders, drie buitenvelders en één aangewezen slagman:

Rechtshandige pitchers: Richetti, Teran (Rimini); Crepaldi, Pugliese (Bologna); Coveri (Rookie League Phillies), Rizzo (Padova), Da Silva (Delfines Ciudad del Carmen-AAA Mexico);
Linkshandige pitchers: Escalona (Rimini); Panerati (Bologna); Florian, Oberto (San Marino), Lugo (Lynchburg Hillcats-A+ Cleveland Indians);
Catchers: Sabbatani (Bologna), Reginato (San Marino);
Binnenvelders:: Sambucci, Vaglio (Bologna); Epifano (Padova); Mercuri, Giuseppe Mazzanti (Nettuno), Liddi (Tigres Quintana Roo-AAA Mexico);
Buitenvelders: Poma (San Marino); Desimoni (Rimini), Nosti (Padova);
Aangewezen slagman: Ramos (Rimini).

Mediagifs

Van de spelers vermeld in de mediagids van de FIBS treden vijf oorspronkelijke kandidaten dus definitief niet op als speler op de EK-velden. En dat zijn niet de minsten: #13 pitcher Yomel Rivera (Rimini), #21 catcher Nicholas Morreale (San Marino), #6 Juan Carlos Infante (Bologna), #28 buitenvelder Federico Celli (Rimini) en #51 buitenvelder Paolino Ambrosino (Bologna). Ten opzichte van de lijst van 27 spelers op pagina 6 van de Italiaanse mediagids dient pitcher Carlos Teran van Rimini te worden toegevoegd.

De mediagids, bestaande uit 48 bladzijden waarvan twaalf bedrukt met commercials, werd deze keer uit logistieke overwegingen in Nederland gedrukt en gisteren door FIBS communication manager Riccardo Schiroli en fotograaf Enzo Ratti afgehaald.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal