Roger Bernadina hoopt zich op dit EK in de kijker te spelen bij scouts van Major League-teams.

EK 2016

Roger Bernadina blij om in Nederland te spelen

Roger Bernadina blij om in Nederland te spelen

Roger Bernadina hoopt zich op dit EK in de kijker te spelen bij scouts van Major League-teams.

Roger Bernadina hoopt zich op dit EK in de kijker te spelen bij scouts van Major League-teams.

Na een succesvol seizoen bij de Las Vegas 51’s, het Triple-A team van de New York Mets, is buitenvelder Roger Bernadina terug in Nederland voor het Europees kampioenschap honkbal. De geboren Hagenees is blij om weer met Nederland op zijn borst te spelen. Helemaal nu het EK in eigen land is.

De laatste keer dat Bernadina het Nederlands Koninkrijk vertegenwoordigde, was tijdens de World Baseball Classic in 2013, waar het Koninkrijksteam gedeeld derde werd. Bernadina kijkt alweer uit naar de volgende editie van de World Baseball Classic die plaatsvindt in maart 2017. “De ervaring van de WBC is altijd heel intens, de fans ademen honkbal en dat maakt de sfeer heel gaaf”, vertelt de profhonkballer. “In 2013 hebben we natuurlijk goed gepresteerd en hopelijk kunnen we dit herhalen in 2017!”

Tim Tebow

Deze week hebben de New York Mets voormalig American Football-speler Tim Tebow een Minor League-contract aangeboden. Tebow, evenals Bernadina een een linkshandige buitenvelder, hield eerder deze maand een open try-out waar veel MLB-scouts op af kwamen. Uiteindelijk waren er een stuk of acht clubs geïnteresseerd en trok New York Mets aan het langste eind.

Naast dat Tebow een aardig balletje kan slaan, is dit natuurlijk ook goed voor de publiciteit van de Mets. “Ik vind het mooi dat hij deze ambitie heeft”, vertelt Bernadina over de keuze van Tebow om te proberen door te breken in de honkbalwereld. “We hebben het wel eens eerder gezien bij Michael Jordan die bij de White Sox in de Minor League heeft gespeeld. Als ik volgend jaar weer bij de Mets een contract teken, dan is de kans aanwezig dat ik met hem speel. Ik ben benieuwd hoe ver hij het zal schoppen!”

Pech

Ondanks dat Bernadina op AAA niveau een prima seizoen draaide, waarin hij een slaggemiddelde had van .292, werd hij toch wel een beetje verrassend niet opgeroepen voor het Major League-team van de Mets in september. In september mogen alle teams hun selectie uitbreiden van 25 naar veertig man. Bernadina: “Ik had pech aangezien er een aantal goede linkshandige slagmensen boven mij werden verkozen.” Dit bood de Nederlandse buitenvelder de kans om naar Hoofddorp te komen voor het EK.

Ondanks dat Bernadina dit jaar de Major League niet heeft gehaald, blijft hij hongerig voor een nieuwe kans op het hoogste niveau, waar hij eerder al heeft gespeeld voor de Nationals, Phillies, Reds en Dodgers. Na het Europees kampioenschap gaat Bernadina eens goed zitten om te kijken waar hij volgend jaar terecht kan. Zijn contract bij de Mets is afgelopen en dus is hij nu een free-agent. “Hopelijk zet mijn spel tijdens dit EK mij in de schijnwerpers voor verschillende MLB-scouts”, aldus Bernadina.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016