Terrasvogels won beide wedstrijden tegen Tex Town Tigers.

Golden League

Beslissingswedstrijd nodig in Golden League

Beslissingswedstrijd nodig in Golden League

Terrasvogels won beide wedstrijden tegen Tex Town Tigers.

Terrasvogels won beide wedstrijden tegen Tex Town Tigers.
Foto: © Terrasvogels

Voor de ontknoping in de Golden League is een beslissingswedstrijd nodig geworden. Terrasvogels won dit weekeinde alle vier haar wedstrijden en is daarmee in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer twee FysioExpert Olympia Haarlem, dat tweemaal won. Beide teams spelen nu op een nog vast te stellen datum en neutrale locatie een wedstrijd om de nummer twee in de reguliere competitie te bepalen.

Die tweede plaats geeft over twee weken het recht op thuisvoordeel op zaterdag 24 september tijdens de eerste speeldag van de Season Finals. Voor die strijd om het landskampioenschap zijn ook nummer één Oolders Omaco Sparks Haarlem en nummer vier DSS geplaatst.

De speelsters van Tw Town Tigers wisten het Terrasvogels in de eerste wedstrijd knap lastig te maken.

De speelsters van Tex Town Tigers wisten het Terrasvogels in de eerste wedstrijd knap lastig te maken.
Foto: © Terrasvogels

Terrasvogels begon haar laatste speelweekeinde in de reguliere competitie met vier punten achterstand op FysioExpert Olympia Haarlem. Maar ook hadden de softbalsters uit Santpoort-Zuid twee wedstrijden minder gespeeld dan de winnaar van de European Cup Winner’s Cup. Die achterstand werd vandaag ingelopen in de dubbel tegen Talent Team Holland. Terrasvogels won met 7-4 en 8-2 om de 20e en 21e overwinning van het seizoen bij te kunnen schrijven. Daarmee is Terrasvogels op gelijke hoogte gekomen met Olympia Haarlem.

Rally

Gisteren werden door Terrasvogels al de eerste twee wedstrijden tegen Tex Town Tigers gewonnen. In het eerste duel brak de thuisploeg de puntloze wedstrijd in de zesde inning op. Op het pitchen van Lindsey Meadows opende Kimberly Jones de rally met een honkslag. Nadat zij had gescoord, toen de defensie van Tex Town Tigers in de fout was gegaan, bracht Lisa Waasdorp haar ploeg met een driehonkslag op een 2-0 voorsprong.

Tex Town Tigers dreigde nog in de zevende inning en scoorde eenmaal. Door vier hits kreeg de ploeg bovendien het winnende punt op de honken, maar met een strikeout hield Danielle Bonnet alsnog de voorsprong vast. In de tweede wedstrijd rekende Terrasvogels een stuk eenvoudiger af met Tex Town Tigers. Via tien honkslagen werd een 6-2 overwinning behaald. Jessie van Aalst en Fiana Finau sloegen elk twee punten binnen en scoorden allebei eenmaal.

Weerstand

Ook FysioExpert Olympia Haarlem maakte geen fouten dit weekeinde.

Ook FysioExpert Olympia Haarlem maakte geen fouten dit weekeinde.
Foto: © Fred Versluis

Tegen het Talent Team Holland werd vandaag de zware missie afgerond. Ook nu bleef de thuisploeg op het eigen Sportpark De Elta ongeslagen. Terrasvogels kwam na een paar punten in zowel de eerste als tweede inning op een 4-0 voorsprong, maar moest hard werken om de voorsprong vast te houden. Kimberly Jones (3 uit 4), Lizzie Clarijs (2 uit 4) en Jessie van Aalst (2 uit 3) voerden de aanval voor hun ploeg aan. Pas in de zesde inning verzekerde Terrasvogels zich definitief van de winst nadat Ella Krommendijk en Kimberly Jones bij een 5-4 voorsprong de laatste twee punten van de wedstrijd scoorden op een hit van Lizzie Clarijs.

Daarmee was de weerstand gebroken. In de tweede wedstrijd konden de softbalsters uit Santpoort-Zuid daardoor al in de tweede inning opgelucht ademhalen. In deze slagbeurt kwam Terrasvogels tot zes hits en tegen de tijd dat Jessie van Aalst met een tweehonkslag twee ploeggenoten had binnengeslagen, was de voorsprong in deze tweede inning al opgelopen tot 7-1. Beide teams scoorden hierna nog eenmaal om de eindstand te bepalen op 8-2.

Knappe overwinningen

De vier overwinningen in twee dagen tijd hebben een beslissingswedstrijd nodig gemaakt. Vooral omdat ook FysioExpert Olympia Haarlem geen steken liet vallen. De Haarlemse ploeg verdedigde zaterdag de tweede plaats met twee knappe overwinningen op nummer vier DSS. Eva Voortman hield haar Haarlemse tegenstandsters vijf innings lang puntloos, terwijl Mariëlle Vleugels (3 uit 3) haar ploeg al in de eerste inning op een 0-1 voorspropng bracht. Een inning later bracht ze met een tweehonkslag nog eens twee ploeggenoten over de thuisplaat, voordat ze zelf het vierde punt scoorde. Vleugels kwam uiteindelijk tot vier binnengeslagen punten in de 1-6 zege voor haar ploeg.

Oolders Omaco Sparks Haarlem was oppermachtig tegen De Glaskoning Twins.

Oolders Omaco Sparks Haarlem was oppermachtig tegen De Glaskoning Twins.
Foto: © Fred Versluis

In de tweede wedstrijd nam Vleugels plaats op de pitcherplaat en nam nu Brenda Beers de aanval over. Zij ging wedstrijd van start met een solohomerun, waarna haar ploeg in het restant van de wedstrijd nog eens dertien hits produceerde. Shareday Christina (3 uit 4) en Dinet Oosting (3 uit 4) kwamen beiden tot drie hits. Niettemin wist DSS tot de zevende inning bij haar tegenstander in het spoor te blijven. Maar bij een 6-8 voorsprong scoorde Olympia Haarlem nog eens vijfmaal in de zevende inning om de wedstrijd definitief te beslissen: 6-13.

Onbespeelbaar

Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem had geen enkele moeite met De Glaskoning Twins. Op sportpark De Slotbosse Toren had de regerend kampioen slechts tien innings nodig voor twee overwinningen. De eerste wedstrijd werd al na drie innings bij een 0-15 voorsprong beëindigd. In het tweede duel was Sparks Haarlem na zes innings klaar met de Oosterhoutse thuisploeg: 0-7. Pitchers Ginger de Weert (6-0-0-0) en Kirsten Scheele (10-0-2-2) waren praktisch onbespeelbaar. De Weert stond in de eerste wedstrijd alleen openingsslagvrouw Lieke Duffhues toe op de honken na geraakt werpster. Scheele kreeg hierna in het tweede duel wel twee honkslagen tegen, maar stond niemand toe op het derde honk. Zelf kwam de slagploeg van Sparks Haarlem tot elf hits in de eerste en nog eens tien honkslagen in de tweede wedstrijd.

Drie teams uit de Golden League hebben daarmee de reguliere competitie afgesloten. Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam in 34 wedstrijden tot 26 overwinningen. Ook DSS (17-17) en Tex Town Tigers (10-24) speelden hun laatste reguliere competitiewedstrijden. Volgende week zondag spelen De Glaskoning Twins en Talent Team de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie. FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels moeten zich nog opmaken voor de onderlinge beslissingswedstrijd op neutraal terrein.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League