Famke Gildemacher (links) en Esther Maliepaard op het podium tijdens de prijsuitreiking.

Honkbal

Gildemacher en Maliepaard op WK in de prijzen

Gildemacher en Maliepaard op WK in de prijzen

Famke Gildemacher (links) en Esther Maliepaard op het podium tijdens de prijsuitreiking.

Famke Gildemacher (links) en Esther Maliepaard op het podium tijdens de prijsuitreiking.

Na afloop van de finale van het zevende wereldkampioenschap dameshonkbal hebben de Nederlandse speelsters Famke Gildemacher en Esther Maliepaard individuele prijzen ontvangen. De negentienjarige Gildemacher werd uitgeroepen tot beste verdedigende speelster van het mondiale toernooi. Het zijn de eerste prijzen voor Nederland ooit op een WK dameshonkbal.

Gildemacher en Maliepaard hebben daarmee voor een nog groter succes gezorgd voor het Nederlands damesteam op het wereldkampioenschap. Nadat Oranje afgelopen dagen het meest succesvolle WK bekroonde met overwinningen op Hong Kong en Pakistan, mochten de twee speelsters uit de ploeg van manager Eddie Dix vanavond in het Dream Park in Gijan City (Zuid-Korea) een persoonlijke prijs in ontvangst nemen.

Maliepaard mocht tijdens de sluitingsceremonie het erepodium betreden om haar onderscheiding in ontvangst te nemen voor de meeste gestolen honken. De 29-jarige speelster van HSCN Nuenen troefde de concurrentie af met negen gestolen honken. De eerste honkvrouw van Oranje kwam tot zeven gestolen honken in de laatste wedstrijd tegen Pakistan.

Most Outstandig Defensive Player

Gildemacher kreeg zelfs een prijs voor de Most Outstandig Defensive Player. Derde honkvrouw Gildemacher bleef tijdens haar tweede wereldkampioenschap verdedigend foutloos. De speelster van Double Stars Heiloo kwam voor Oranje in alle zeven wedstrijden in actie en was betrokken bij 28 veldacties. Daarvan maakte ze zestien nullen zelf.

De Japanse Ayami Sato werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het WK. Zij leidde in de finale Japan naar de titel. Pitcher Sato (5-1-2-4) gooide de volledige zeven innings voor haar derde win in dit toernooi. Tijdens de sluitingsceremonie werd naast de persoonlijke prijzen ook het All Star Team bekendgemaakt. De ceremonie op het veld van het Dream Park werd afgesloten met de uitreiking van de bronzen medaille aan Venezuela, de zilveren medaille aan Canada en de wereldbeker aan vijfvoudig kampioen Japan.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal