Raysheandall Michel ontvangt op Turner Field zijn onderscheiding.

Honkbal

Michel uitgeroepen tot DSL Player of the Year

Michel uitgeroepen tot DSL Player of the Year

Raysheandall Michel ontvangt op Turner Field zijn onderscheiding.

Raysheandall Michel ontvangt op Turner Field zijn onderscheiding.

Buitenvelder Raysheandall Michel is door Atlanta Braves uitgeroepen tot beste speler uit de Amerikaanse proforganisatie in de Dominicaanse zomercompetitie. De pas achttienjarige honkballer van Curaçao ontving zijn onderscheiding afgelopen vrijdag tijdens een ceremonie voorafgaand aan de Major League-wedstrijd van Atlanta Braves.

Raysheandall Michel begon op 4 juni aan zijn tweede profseizoen voor het Rookie League-team van Atlanta Braves in de Dominicaanse zomercompetitie. Hij speelde 39 wedstrijden voor dit team, voordat hij op 26 juli een promotie verdiende naar de Amerikaanse Culf Coast League.

Voor DSL Braves kwam Michel tot een slaggemiddelde van .316 (48 uit 152). Ondanks zijn korte verblijf in de Dominicaanse Republiek leidde hij zijn team in driehonkslagen (5), was de nummer twee in aantal honkslagen (48) en nummer drie in binnengeslagen punten (19). Zijn prestaties leverden hem een uitnodiging op voor de All Star Game van de Dominican Summer League op 17 juli van dit jaar.

Debuut

De buitenvelder van Curaçao maakte zijn debuut voor het in de Verenigde Staten gevestigde Rookie League-team GCL Braves op woensdaf 27 juli in de wedstrijd tegen GCL Pirates. Op het Pirate City Complex scoorde hij na zijn eerste honkslag het eerste punt van GCL Braves in de 2-1 nederlaag. Uiteindelijk speelde hij nog eens 26 wedstrijden voor dit team met zeventien honkslagen (.195). Bij GCL Braves was Michel de ploeggenoot van de Curaçaose honkballer Sander Boeldak (.250).

Michel ontving zijn onderscheiding voor DSL Player of the Year vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd van Atlanta Braves tegen New York Mets. Met de overige dertien beste spelers van dit seizoen uit de organisatie werd hij op het veld van het Turner Field gehuldigd.

Kampioenschap

Michel is niet de enige speler van Curaçao die dit jaar succesvol is binnen de organisatie van Atlanta Braves. Kevin Josephina won met zijn Arubaanse ploeggenoot Ray-Patrick Didder in dienst van Rome Braves het kampioenschap in de Southern Division van de South Atlantic League. Het team staat nu in de South Atlantic League Series tegenover Lakewood BlueClaws.

Het aanstormende talent Ozhaino Albies werd uitgeroepen tot beste slagman in de AA Soutern League. De negentienjarige honkballer van Curaçao kwam tot een slaggemiddelde van .321 en had zich met het Double A-team Mississippi Braves geplaatst voor de Play-Offs. In de strijd om het kampioenschap in de Soutern League raakte Albies deze week ernstig geblesseerd toen hij een foutbal sloeg. Onderzoek wees uit dat zijn rechterelleboog was gebroken. Komende week moet Albies om die reden worden geopereerd. Daarmee is een vervroegd einde aan zijn seizoen gekomen. Onlangs nog kreeg het Curaçaose talent een uitnodiging om in de Arizona Fall League uit te komen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal