Tom de Blok.

EK 2016

Tom de Blok wil niets minder dan winnen op EK

Tom de Blok wil niets minder dan winnen op EK

Tom de Blok.

Tom de Blok.
Foto: © Julia Pelealu

In de wedstrijd tegen de Duitse nationale ploeg op dag twee van het Europees kampioenschap in Hoofddorp gooide Tom de Blok, de hardgooiende rechtshandige pitcher van L&D Amsterdam een prima inning. Daarin kreeg hij de schrik van zijn leven toen er een linedrive comebacker recht op hem af werd geslagen. In de reflex wist hij deze bal te vangen en naar het eerste honk te gooien voor een dubbelspel.

De 20-jarige pitcher tekende eerder al een contract bij de Seattle Mariners, de sfeer daar beviel hem niet en hij besloot terug te keren naar Nederland. Hij speelde eerst bij HCAW en keerde later terug bij L&D Amsterdam. De American Dream is voor de Blok zeker nog niet voorbij. “Ik droom nog steeds van een profcontract. Als de kans zich voor doet, zal ik hem zeker grijpen”, aldus De Blok.

Op de vraag of hij het EK ziet als een showcase voor de scouts van Major League Baseball is dit zijn antwoord: “Op dit EK ben ik er om Nederland te vertegenwoordigen en zo ver mogelijk te komen!”. Na het EK gaat De Blok nadenken over het volgende seizoen. Waar hij volgend jaar door gaat brengen, is ook voor hem nog onbekend.

Tom de Blok is momenteel een reliever terwijl hij vroeger vooral startend pitcher was. Dit heeft als voordeel dat hij bijna elke dag kan pitchen. De Blok: “Ik mis het starten niet. Toch zou ik het wel leuk vinden om nog eens een start mee te pakken. Het relieven bevalt mij goed, ik denk dat ik daar goed op mijn plek ben. Wie weet wat de toekomst mij biedt.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016