Kalian Sams: 3 homeruns en 7 binnengeslagen punten.

EK 2016

Sams: ‘Naar de bal blijven kijken en contact maken’

Sams: ‘Naar de bal blijven kijken en contact maken’

Kalian Sams: 3 homeruns en 7 binnengeslagen punten.

Kalian Sams: 3 homeruns en 7 binnengeslagen punten.
Foto: © Claudia Kerkhoff

Kalian Sams heeft vanavond tegen de Tsjechische ploeg in drie slagbeurten drie homeruns geslagen. Direct na de gewonnen wedstrijd liet de dertigjarige buitenvelder van Team Kingdom of the Netherlands weten extra gebrand te zijn geweest op een goede prestatie nadat eerder op de dag bekend was geworden dat de oma van fieldmanager Steve Janssen was overleden.

De drie homeruns waren samen goed voor zeven binnengeslagen punten. In de zeven innings durende 10-0 overwinning op de Tsjechen gooide startend pitcher Lars Huijer een solide wedstrijd. De speler van Vaessen Pioniers werd verkozen tot Man of the Match. Het publiek in het stadion zag die erkenning liever gaan naar rechtsvelder Sams.

In de afgelopen twee seizoenen speelde Sams in de CanAm League voor de Canadese ploeg Les Capitales de Québec. In deze Independent League rijdt hij met de bus door Canada en een deel van het Noorden van de VS. In zijn tweede seizoen voor deze club draaide hij opnieuw goed mee. Toch brak hij eerder zijn seizoen af om terug te keren naar Nederland aangezien zijn vrouw hoogzwanger is. Zodra het kind is geboren, heeft dit geen invloed op de profcarrière van de Haagse slugger. Hij zal, met zijn familie, net als alle voorgaande jaren blijven proberen in de Verenigde Staten te blijven honkballen.

Eerste honkhandschoen

Tijdens het Europees kampioenschap loopt Sams rond met een fraaie, zelfontworpen eerste honkhandschoen. Wat heeft dit te betekenen? Het komt vaker voor de buitenvelders hun carrière afsluiten op het eerste honk, een positie waar minder snelheid vereist is. “Ik mocht zelf een handschoen ontwerpen nadat ik CanAm Player of the Month was geworden. Ik had inmiddels al zoveel outfield handschoenen, dat ik besloot om eens voor iets anders te gaan. En wie weet wat de toekomst mij biedt?”, aldus Sams.

De tegenstand van Team Kingdom of the Netherlands zou vandaag goed getest worden tegen het tot vanmiddag toe ongeslagen Tsjechië. De Tsjechen die zich tijdens de World Baseball Classic Qualifier niet wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van maart 2017, zijn naar Hoofddorp gekomen met een sterke ploeg met onder andere Minor League-speler Martin Cervenka (Cleveland Indians-organisatie). De Tsjechen wisten echter met slechts twee honkslagen geen weerstand te bieden tegen de ploeg uit het Nederlands Koninkrijk.

Volgens Sams is het niveau van de pitching op gemiddeld Europees niveau, maar zeker niet te vergelijken met het niveau in de Verenigde Staten. Sams: “Toch moet je naar de bal blijven kijken en contact maken”. Dit was trouwens voor Sams niet de eerste keer dat hij de bal drie keer over het hek mepte. hij deed dit al eens eerder in de Midwest League met de Clinton Lumberkings (Seattle Mariners).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016