FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels spelen zaterdag om de tweede plaats.

Golden League

Beslissingswedstrijd op 17 september in Haarlem

Beslissingswedstrijd op 17 september in Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels spelen zaterdag om de tweede plaats.

FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels spelen zaterdag om de tweede plaats.
Foto: © Terrasvogels

De beslissingswedstrijd in de Golden League wordt op zaterdag 17 september gehouden. FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels spelen op die dag om de tweede plaats in de reguliere competitie. Het duel wordt om 14.00 uur gespeeld op het Noordersportpark in Haarlem.

In de reguliere competitie kwamen FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels in hun reguliere 34 wedstrijden tot 21 overwinningen. Zij eindigden daarmee op de tweede plaats met tien punten achterstand op koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem en acht punten voorsprong op nummer vier DSS.

Door de gelijke eindklassering is een beslissingswedstrijd nodig geworden. Als neutrale speellocatie is het Noordersportpark aangewezen. Op de thuisbasis van regerend kampioen Sparks Haarlem spelen Terrasvogels en Olympia Haarlem om de definitieve tweede plaats in de reguliere competitie van de Golden League. Die tweede plaats geeft het thuisvoordeel op de eerste speeldag van de Season Finals op zaterdag 24 september. De overige drie speeldagen van de Season Finals vinden plaats bij Sparks Haarlem.

Beide teams stonden in de Golden League dit jaar al zes keer eerder tegenover elkaar. Vier keer won Terrasvogels. Op zaterdag 23 april werden beide wedstrijden gewonnen (5-4 en 8-7). Op zowel 16 mei (3-9 winst voor Terrasvogels en 5-0 winst voor FysioExpert Olympia Haarlem) als 28 mei (4-3 winst voor 3-9 winst voor Terrasvogels en 2-14 winst voor FysioExpert Olympia Haarlem) werden de punten gedeeld.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League