Dwayne Kemp kwam tegen België voor de honderdste keer uit in een officiële interland.

EK 2016

Ook honderdste interland voor Dwayne Kemp

Ook honderdste interland voor Dwayne Kemp

Dwayne Kemp kwam tegen België voor de honderdste keer uit in een officiële interland.

Dwayne Kemp kwam tegen België voor de honderdste keer uit in een officiële interland.
Foto: © Julia Pelealu

Vier dagen nadat Yurendell de Caster werd gehuldigd voor het bereiken van zijn honderdste officiële interland was het vanavond de beurt aan Dwayne Kemp. De binnenvelder van Curaçao Neptunus bereikte zijn mijlpaal in de wedstrijd op het Europees kampioenschap tegen België.

De 28-jarige Dwayne Kemp maakte zijn debuut in de nationale ploeg in de aanloop naar de World Baseball Classic van 2009. Zijn allereerste wedstrijd voor Oranje was een oefenwedstrijd op 21 februari tegen Eckerd College Tritons. Later tijdens dat trainingskamp in Florida speelde hij ook nog een oefenwedstrijd tegen het Koreaase Woori Heroes.

Kemp viel uiteindelijk af voor de definitieve selectie voor de World Baseball Classic, maar werd alsnog opgeroepen voor de tweede ronde nadat korte stop Hainley Statia geblesseerd raakte. Kemp kwam echter niet in een officiële wedstrijd in actie. Hij keerde hierna pas een jaar later voor De Haarlemse Honkbalweek weer terug in het nationale team. Tijdens dat toernooi maakte hij op 10 juli 2010 in de wedstrijd tegen Chinese Taipei zijn officiële interlanddebuut. In de seizoenen 2008 en 2009 was Kemp voor andere toernooien niet beschikbaar in verband met zijn verplichtingen voor Chicago Cubs, de Amerikaanse proforganisatie die hem een contract had aangeboden. Bij deze club speelde Kemp voor het Clas A-team Boise Hawks en het Rookie League-team AZL Cubs in totaal 57 wedstrijden (.238) in de Minor League.

Wereldtitel

Deze week is Kemp bezig aan zijn vierde Europees kampioenschap. Eerder won hij de Europese titel met Oranje in 2014. Daarnaast kwam hij voor het nationale team onder meer uit tijdens de Intercontinental Cup van 2010, waar Oranje de finale wist te bereiken en won hij met het Nederlands Koninkrijk de historische wereldtitel in 2011. Bij het Nederlands Koninkrijksteam is Kemp de derde speler geworden met minimaal honderd interland. Ook pitcher Rob Cordemans passeerde die grens eerder al.

In de met 3-12 gewonnen wedstrijd tegen België begon Kemp het duel als tweede honkman en schoof hij even later op naar het derde honk. Hij kwam in vier slagbeurten tot twee hits, waaronder een tweehonkslag. Hij sloeg daarmee twee punten binnen en scoorde ook tweemaal.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016