De succesvolle WK-ploeg op het veld tijdens de huldiging.

Softbal

Softbalsters gehuldigd tijdens EK honkbal

Softbalsters gehuldigd tijdens EK honkbal

De succesvolle WK-ploeg op het veld tijdens de huldiging.

De succesvolle WK-ploeg op het veld tijdens de huldiging.
Foto: © Fred Versluis

In een vol honkbalstadion in Hoofddorp zijn vanavond de softbalsters van het Nederlands Koninkrijksteam gehuldigd voor hun historische vierde plaats op het wereldkampioenschap van dit jaar. De huldiging vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd op het Europees kampioenschap tussen België en het Nederlands Koninkrijk.

De softbalsters van bondscoach Juni Francisca schreven twee maanden geleden softbalgeschiedenis. Op 23 juli werd Venezuela op het wereldkampioenschap oppermachtig met 1-8 verslagen. Het was voor Oranje de zevende overwinning in acht wedstrijden. Daarmee bereikte de nationale ploeg voor het eerst ooit de laatste vier op een WK.

Rebecaa Soumeru na het gooien van de ceremoniële eerste bal.

Rebecaa Soumeru na het gooien van de ceremoniële eerste bal.
Foto: © Julia Pelealu

Het Nederlands Koninkrijksteam sloot het wereldkampioenschap in het Canadese Surrey uiteindelijk af op een vierde plaats, de hoogste eindklassering ooit. Bij die prestatie werd vanavond op het Europees kampioenschap honkbal in Hoofddorp nog eenmaal stilgestaan.

Zeventien speelsters en de technische staf van de nationale selectie waren in het stadion van Vaessen Pioniers aanwezig voor de huldiging. Voor aanvang van de honkbalwedstrijd tussen België en het Nederlands Koninkrijk ontvangen zij bloemen uit handen van KNBSB-voorzitter Ron Schel en KNBSB-directeur Bart Volkerijk. Bovendien kregen zij high-fives van de honkballers van Oranje.

Daarnaast mocht pitcher Rebecca Soumeru de ceremoniële eerste pitch gooien. Dat deed de international met een softbal én onderhands. Maar wel op honkbalafstand en met een harde pitch op de Belgische catcher Tim Veraghtert, die in het reguliere seizoen voor UVV uitkwam in de hoofdklasse. Na afloop van de huldiging woonden de speelsters de EK-wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam bij.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal