Jessica Waasdorp aan slag voor Terrasvogels in de wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem.

Golden League

Terrasvogels wint beslissingswedstrijd

Terrasvogels wint beslissingswedstrijd

Jessica Waasdorp aan slag voor Terrasvogels in de wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem.

Jessica Waasdorp aan slag voor Terrasvogels in de wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem.
Foto: © Terrasvogels

Met de terugkeer van profspeelster Britt Vonk en homeruns van Jessie van Aalst en Fiana Finau heeft Terrasvogels vandaag de beslissingswedstrijd om de tweede plaats in de reguliere competitie van de Golden League gewonnen. De softbalsters uit Santpoort-Zuid waren met 6-0 te sterk voor Europees kampioen FysioExpert Olympia Haarlem.

FysioExpert Olympia Haarlem had dit seizoen achter regerend kampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem lang de tweede plaats in handen. Vorige week zondag won Terrasvogels echter haar laatste twee wedstrijden uit de reguliere competitie om daarmee alsnog op gelijke hoogte te komen met de winnaar van de European Cup Winner’s Cup.

Dat maakte een beslissingswedstrijd nodig. Die werd vandaag gespeeld op het neutrale Noordersportpark van Sparks Haarlem. Er stond niet alleen de tweede plaats op het spel, maar ook het recht op thuisvoordeel op de eerste speeldag van de Season Finals.

Waardevol

In de beginfase van de beslissingswedstrijd gaven Terrasvogels en Olymia Haarlem elkaar vandaag nauwelijks iets toe. Met name pitcher Danielle Bonnet (7-2-5-0) bleek waardevol.  Zij begon de wedstrijd nog wel met vrije lopen voor Eva Voortman en Dinet Oosting, maar kwam sterk terug met drie slag voor Shareday Christina om de slagbeurt af te sluiten. Ze kreeg hierna nog vijf honkslagen tegen, maar stond pas weer een loper toe op het tweede honk in de zevende inning.

In de vierde inning braken Van Aalst en Finau de puntloze wedstrijd open. Nadat Van Aalst met twee man uit een honkslag had geslagen, sloeg Finau haar met een tweehonkslag binnen. Het tweetal zou in de zesde inning met solohomeruns op rij uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Voor die tijd vergrootten Ella Krommendijk (driehonkslag) en Britt Vonk (tweehonkslag) de voorsprong in de vijfde inning al tot 3-0.

Eerste wedstrijd

Lisa Waasdorp (vier wijd) bepaalde in de zesde inning de eindstand op 6-0 na een hit van Jeske Meewisse. Terrasvogels kwam dit duel tot tien hits, waaronder twee voor Jessie van Aalst (2 uit 3), Fiana Finau (2 uit 3), Rhowan Stuart (2 uit 3) en Britt Vonk (2 uit 4).

Voor international Vonk was het haar eerste wedstrijd voor Terrasvogels sinds 21 juni 2014. Dit seizoen kwam ze voor Scrap Yard Dawgs uit in de professionele National Pro Fastpitch. Vorig jaar kwam ze in het gehele seizoen niet uit in de Golden League, omdat ze actief was voor La Loggia in Italië. Met de 6-0 shut-out heeft Terrasvogels beslag gelegd op de tweede plaats in de reguliere competitie. Dit betekent dat de Season Finals volgende week zaterdag op De Elta in Santpoort-Zuid van start gaat.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League