Curt Smith aan slag tijdens het Europees kampioenschap.

EK 2016

Smith: ‘Teamprestatie belangrijker dan eigen succes!’

Smith: ‘Teamprestatie belangrijker dan eigen succes!’

Curt Smith aan slag tijdens het Europees kampioenschap.

Curt Smith aan slag tijdens het Europees kampioenschap.
Foto: © Julia Pelealu

De dertigjarige eerste honkman Curt Smith is al jaren een vaste kracht op de grote toernooien voor Team Kingdom of the Netherlands. Smith speelde dit seizoen samen met zijn ploeggenoot in Hoofddorp, Shairon Martis, bij de Lincoln Saltdogs.

De Saltdogs spelen in de American Association of Independent Professional Baseball. Dat houdt dus in dat de teams in deze competitie niet verbonden zijn aan een Major League-organisatie. Overigens speelde ook nog een andere speler van de Saltdogs in Hoofddorp. Voor het Franse team kwam de in Sint-Maarten geboren Rene Leveret uit.

In 2008 werd Smith in de 39e ronde vanuit the University of Maine at Orono gedraft door de St. Louis Cardinals. Hij begon hier in de Rookie League en wist uiteindelijk het Double A-niveau te halen. In 2011 kwam Smith terecht bij de Lincoln Saltdogs waar hij door de jaren heen wel vaker heeft gespeeld. Smith draaide dit jaar een goed seizoen waarin hij .331 sloeg met 104 honkslagen, waaronder zeventien homeruns en maar liefst zestig binnengeslagen punten. Mede hierdoor wist Smith het All-Star team van de competitie te halen, ook werd hij voor het tweede jaar op rij verkozen tot Saltdogs Player of the Year en alsof dat nog niet genoeg was, won Curt Smith ook nog de Homerun Derby.

Aanbieding

“Ik heb een topseizoen gedraaid en hopelijk biedt dit mij kansen om weer bij een Major League-organisitie te tekenen”, vertelt hij. Volgens Smith zijn er veel scouts bij de wedstrijden in de Independent League. Na het Europees kampioenschap gaat hij de tijd nemen om met zijn agent alle mogelijkheden voor het volgende seizoen door te nemen. “Ik heb al een aanbieding uit Mexico gehad, dus wie weet wat er nog meer volgt. ”

Smith slaat tijdens dit Europees kampioenschap .364. Maar dat is niet waar hij het voor doet. “We zijn hier met het team om uiteindelijk met die beker in onze handen te staan. Mijn eigen statistieken doen er dan niet toe. Natuurlijk wil ik goed spelen en in vorm blijven, maar winnen is nu het meest belangrijk.” Van de winter gaat Smith, zoals het er nu naar uitziet, ‘winterball’ spelen in Nicaragua om fit te blijven en zich verder in de kijker te spelen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016