Na vier succesvolle seizoenen keert Evert-Jan 't Hoen komend jaar niet meer terug bij Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus en hoofdcoach ’t Hoen uit elkaar

Curaçao Neptunus en hoofdcoach ’t Hoen uit elkaar

Na vier succesvolle seizoenen keert Evert-Jan 't Hoen komend jaar niet meer terug bij Curaçao Neptunus.

Na vier succesvolle seizoenen keert Evert-Jan ’t Hoen komend jaar niet meer terug bij Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

De Holland Series, die zaterdag van start gaan, wordt de laatste klus voor hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen bij Curaçao Neptunus. De Rotterdamse club heeft vandaag bekendgemaakt na vier seizoenen op zoek te gaan naar een vervanger. In de best-of-seven van de aankomende finaleserie staat de zestienvoudig kampioen Neptunus tegenover L&D Amsterdam. Na afloop van de Holland Series neemt het bestuur een besluit over de invulling van de coaching-staf voor het aankomende seizoen.

Met Evert-Jan ’t Hoen heeft Curaçao Neptunus momenteel de meest succesvolle coach van dit moment uit de hoofdklasse aan boord. De voormalig profhonkballer, die voor Anaheim Angels het Triple A- niveau bereikte, werd eind augustus 2012 aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij het Rotterdamse Neptunus. Na twee titelloze seizoenen in 2011 en 2012 liet ’t Hoen de successen in Rotterdam weer terugkeren.

Met de Rotterdamse hoofdklasser won ’t Hoen in vier seizoenen 135 van de 167 wedstrijden in de reguliere competitie. Viermaal op rij leidde hij zijn team naar de Play-Offs (24-12) en Holland Series (12-4). Onder leiding van ’t Hoen won Curaçao Neptunus de reguliere competitie in 2013, 2014 en 2016. Tussen 2013 en 2015 werden bovendien drie nationale titels op rij veroverd.

Juiste impuls

Als Evert-Jan ’t Hoen in de komende weken in de Holland Series tegen L&D Amsterdam met Curaçao Neptunus de titel prolongeert, wordt hij de zevende coach die minimaal viermaal als clubcoach kampioen van Nederland is geworden. Jan-Dick Leurs is met zes titels nog altijd de meest succesvolle coach in de historie van de hoofdklasse. ’t Hoen kan bovendien de eerste worden die vier keer op rij de Holland Series wint sinds zijn debuut als hoofdcoach. Naast de drie landstitels haalde ’t Hoen met Curaçao Neptunus in 2015 de Europese clubtitel voor het eerst sinds 2004 weer naar Nederland.

Vandaag maakte het bestuur van Curaçao Neptunus bekend de samenwerking met ’t Hoen na dit seizoen te beëindigen. In een verklaring spreekt het bestuur zijn dank uit voor de rol die ’t Hoen heeft gespeeld bij het winnen van deze prijzen, maar laat de clubleiding ook weten dat “De huidige selectie nog niet haar maximale potentie heeft bereikt”. Om structureel  mee te kunnen draaien in de top van het Nederlandse- en Europese honkbal heeft het bestuur om die reden besloten om te kiezen voor een nieuwe hoofdcoach. “Hiermee hopen wij de juiste impuls te geven om ook de komende jaren mee te blijven strijden om de prijzen”, aldus de Rotterdamse club.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse