Randolph Oduber (links) in de dug-out van het Nederlands Koninkrijksteam.

EK 2016

Oduber: ‘Liever WBC dan Minor League Spring Training’

Oduber: ‘Liever WBC dan Minor League Spring Training’

Randolph Oduber (links) in de dug-out van het Nederlands Koninkrijksteam.

Randolph Oduber (links) in de dug-out van het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Alfred Cop

Randolph Oduber kwam het afgelopen Europees kampioenschap in acht wedstrijden uit voor het Team Kingdom of the Netherlands. Vorig jaar speelde de Arubaanse buitenvelder in de Verenigde Staten nog op Double A-niveau, maar na de Spring Training van 2016 besloten de Washington Nationals het contract van Oduber te ontbinden.

Voor Oduber kwam het besluit van zijn werkgever totaal onverwacht. Zeker na zijn goede prestaties op de Premier12, waar hij in november 2015 werd uitgeroepen tot beste buitenvelder van het toernooi en een prijs ontving voor de meeste gestolen honken. “Ik had het ontslag niet aan zien komen”, vertelt Oduber. “Maar het is niet anders. Je moet het nemen en gewoon weer door gaan.”

In 2016 sloot Oduber zich aan bij Curaçao Neptunus, dat aankomend weekeinde tegen L&D Amsterdam gaat strijden om de landstitel in de Holland Series. Oduber: “Ik maak hier veel innings en blijf in het wedstrijdritme. Maar ik hoop volgend jaar wel weer naar de Verenigde Staten te gaan”. Oduber heeft nog geen bericht van geïnteresseerde clubs gekregen, maar verwacht samen met zijn agent wel aanbiedingen van Amerikaanse profclubs na afloop van de Holland Series.

World Baseball Classic

Oduber werd in 2009 gedraft door de San Francisco Giants, maar hij tekende hier geen contract. Een jaar later was het weer raak. Dit keer kozen de Washington Nationals hem in de 32e ronde van de draft. Oduber speelde vervolgens in 2010 al voor de GCL Nationals en het Single-A team. De Arubaanse buitenvelder bleef vijf jaar verbonden aan de Washington Nationals en bereikte het Double A-team Harrisburg Senators.

In 2013 speelde Randolph Oduber al voor Nederland op de World Baseball Classic. Hij hoopt ook in 2017 weer bij de selectie te zitten. “Ik ga heel hard werken om straks te worden geselecteerd door de coaching staff”, aldus Oduber. Als de Arubaan moet kiezen tussen de World Baseball Classic met Nederland of Spring Training met een Minor League organisatie, gaat hij zonder enige twijfel voor de World Baseball Classic.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016