Roeland Henrique is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van HCAW.

HB Hoofdklasse

Roeland Henrique nieuwe hoofdcoach HCAW

Roeland Henrique nieuwe hoofdcoach HCAW

Roeland Henrique is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van HCAW.

Roeland Henrique is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van HCAW.
Foto: © Alfred Cop

Roeland Henrique sr. volgt Roy Berrevoets op als hoofdcoach bij HCAW. De Bussumse hoofdklasser heeft dat vandaag bekend gemaakt. HCAW moest op zoek naar een nieuwe hoofdcoach nadat Berrevoets eerder had laten weten een stap terug te willen doen.

Na een lange zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach, werd uiteindelijk in februari van dit jaar Roy Berrevoets bereid gevonden om voor het eerst sinds 2008 aan het roer terug te keren bij de Bussumse club. Onder leiding van Berrevoets boekte HCAW dit seizoen negentien overwinningen in de reguliere competitie, goed voor een vijfde plaats. Daarmee speelden de Bussumse honkballers hun beste seizoen sinds 2010. In augustus werd HCAW hierna bovendien voor het eerst winnaar van de Runner-up competitie.

Al eerder had Berrevoets laten weten voor slechts één jaar als hoofdcoach bij HCAW terug te keren. Met het aantrekken van de 58-jarige Roeland Henrique sr. heeft HCAW nu op tijd een opvolger gevonden. De vader van HCAW-speler Roelie Henrique was dit jaar als assistent-coach al betrokken bij de Bussumse hoofdklasser. Het was zijn tweede klus als coach in de hoofdklasse, nadat hij in het seizoen 2013 al eens assistent-coach was bij L&D Amsterdam.

In 2017 maakt Roeland Henrique zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse. In overleg met hem wordt door HCAW op dit moment gewerkt aan de verdere invulling van de coaching-staf. Eerder was Henrique al een aantal seizoenen hoofdcoach van het Rookie League-team van Amsterdam Pirates en leidde hij het Nederlandse Big League-team naar Europese titels in 2015 en 2016.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse