Pitcher Susan Erades op het WK in actie voor Nederland.

Honkbal

Nederlandse dames blijven in top 8 van de wereld

Nederlandse dames blijven in top 8 van de wereld

Pitcher Susan Erades op het WK in actie voor Nederland.

Pitcher Susan Erades op het WK in actie voor Nederland.
Foto: © WBSC

De Nederlandse honkbaldames bezetten op de nieuwe wereldranglijst de achtste plaats. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag de vernieuwde lijst gepresenteerd. Finalist Canada steeg twee plaatsen in het klassement. Tijdens het onlangs gehouden wereldkampioenschap eindigde Oranje op de negende plaats.

Met de achtste plaats zakt Nederland één positie op de wereldranglijst, waarin alle WK-prestaties vanaf 2012 zijn meegeteld. De Nederlandse dames zijn voorbijgegaan door Zuid-Korea, dat de grootste stijger werd op de ranglijst. De Zuid-Koreaanse speelsters haalden tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in eigen land met hun zesde plaats de beste eindklassering op een WK tot dusver.

Dat was goed voor een stijging van vier plaatsen. Daarmee neemt Zuid-Korea de zevende positie van Nederland over. Het land kwam van de elfde plaats. Nederland verdiende op de mondiale titelstrijd in Gijang-City 376 punten en blijft zo met in totaal 403 punten wel Cuba voor. De Cubaanse honkbalploeg eindigde op het WK met een achtste plaats nog boven Nederland.

Veiliggesteld

Achter Cuba staan Hong Kong, India en WK-debutant Pakistan op een respectievelijk tiende, elfde en twaalfde plaats. India en Pakistan worden daarmee voor het eerst opgenomen op de wereldranglijst. Met de drie overwinningen op het WK heeft Nederland een plaats in de top 8 van de wereld vooralsnog veiliggesteld. Op die lijst is Nederland nog altijd het enige Europese land.

De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door vijfvoudig wereldkampioen Japan, dat met 2000 punten een enorme voorsprong heeft op de overige landen. Canada werd verrassend finalist op het afgelopen WK en steeg daarmee naar de tweede plaats met 1333 punten. Zowel nummer drie de Verenigde Staten als nummer vier Australië werden daarmee ingehaald.  De bronzen medaillewinnaar Venezuela blijft vijfde.

Ranglijst (per 22 september 2016)

1. Japan (2000 punten)
2. Canada (1333 punten)
3. Verenigde Staten (1180 punten)
4. Australië (1057 punten)
5. Venezuela (933 punten)
6. Chinese Taipei (907 punten)
7. Zuid-Korea (430 punten)
8. Nederland (403 punten)
9. Cuba (353 punten)
10. Hong Kong (343 punten)
11. India (160 punten)
12. Pakistan (100 punten)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal