Golden League

Strijd om landskampioenschap softbal barst dit weekend los

Strijd om landskampioenschap softbal barst dit weekend los

promo-season-finals-2016

Nieuwegein, 22 september 2016 – Vier teams uit de Golden League damessoftbal nemen het dit weekend tegen elkaar op om een plek in de Season Finals. Zaterdag 24 en zondag 25 september gaan Terrasvogels, FysioExpert Olympia Haarlem, Oolders Omaco Sparks Haarlem en DSS  de strijd met elkaar aan om het felbegeerde ticket dat rechtstreeks toegang geeft tot de finale om het landskampioenschap.

De teams die meedoen aan de playoffs eindigden in de reguliere competitie als bovenste vier. De wedstrijden van zaterdag 24 september worden gespeeld op de velden van Terrasvogels in Santpoort-Zuid. Die vereniging wist afgelopen weekend na een beslissingswedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem de tweede plaats veilig te stellen.

Omdat titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem eerder al de reguliere competitie als winnaar afsloot, worden de wedstrijden van zondag 25 september gespeeld op de velden van die vereniging op het Noordersportpark in Haarlem.

Programma zaterdag 24 september

Sportpark De Elta, Santpoort-Zuid

  • 11.00 uur: Terrasvogels – FysioExpert Olympia Haarlem
  • 13.30 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – DSS
  • 16.00 uur: Terrasvogels – DSS

Programma zondag 25 september

Noordersportpark, Haarlem

  • 11.00 uur: FysioExpert Olympia Haarlem – DSS
  • 13.30 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem
  • 16.00 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – Terrasvogels

Finaleweekend Season Finals

Het team dat de playoffs als winnaar afsluit, plaatst zich rechtstreeks voor de finale van de Season Finals. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 2 oktober om 16.00 uur. De nummers 2 en 3 nemen het zaterdag 1 oktober om 16.00 uur in de herkansing nog eenmaal tegen elkaar op, om zich via een backdoorwedstrijd alsnog te plaatsen voor de eindstrijd.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de verenigingen die de playoffs op eigen veld spelen daar thuisvoordeel uit weten te behalen. Alle vier de clubs die zich plaatsten liggen namelijk op een steenworp van elkaar. De verwachting is dan ook dat de wedstrijden zich op de belangstelling van het in groten getale aanwezige publiek van alle vier de teams kunnen rekenen.

De toegang voor alle wedstrijden in de Season Finals is gratis

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League