Golden League

Tex Town Tigers zeker van lijfsbehoud

Tex Town Tigers zeker van lijfsbehoud

Tex Town Tigers komt ook in 2017 uit in de Golden League. De softbalsters uit Enschede waren vandaag in de beslissingswedstrijd tegen promovendus De Glaskoning Twins met 10-3 te sterk. Twins moet nu volgende week in het slotweekeinde van de Season Finals proberen om een plaats in de Golden League van volgend jaar af te dwingen.

De beslissingswedstrijd tussen Tex Town Tigers en De Glaskoning Twins was nodig geworden nadat beide teams de reguliere competitie in de Golden League hadden afgesloten met tien overwinningen en 24 nederlagen. Eerder stonden Tex Town Tigers en De Glaskoning Twins dit seizoen al zes keer tegenover elkaar. Vier van die wedstrijden werden gewonnen door de club uit Enschede. En ook in Almere was Tex Town Tigers de sterkse.

De Glaskoning Twins opende in de eerste slagbeurt de score nadat Manon van Alebeek met volle honken de bal voor een driehonkslag diep het rechtsveld in had geslagen. Maar lang hield die voorsprong niet stand. Op het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere beet Tex Town Tigers zich vast in haar tegenstander.

Driehonkslagen

Via twee runs in de eerste en nog eens drie in de tweede inning werd de leiding in de wedstrijd overgenomen. Hierna liepen de softbalsters uit Enschede snel verder uit tot de 10-3 winst. Met een tweehonkslag sloeg Nadine Marinus (3 uit 4) in de vijfde inning, met één man uit, Aafje van Baal over de thuisplaat om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beëindigen. Het was haar tweede tweepitter van dit duel.

In vijf innings produceerde Tex Town Tigers maar liefst veertien hits, waaronder driehonkslagen van Laura Wissink (tweede inning) en op rij van Lindsey Meadows en Annemiek Jansen in de vierde inning. Meadows (3-0-9-2) leidde vandaag ook vijf innings lang de verdediging als pitcher.

Play-Offs

Door de 10-3 winst eindigt Tex Town Tigers in de Golden League op de vijfde plaats en is een plaats in de Golden League van volgend jaar veilig gesteld. Promovendus De Glaskoning Twins moet nu volgende week opnieuw aan de bak. De softbalsters moeten in het laatste weekeinde van de Season Finals in de Play-Offs strijden om een plaats in de Golden League.

Daarin is zaterdag om 13.30 uur op het Noordersportpark in Haarlem de nummer twee uit de Silver League de tegenstander. Dat zijn de softbalsters van Roef! uit Moergestel geworden. De winnaar van die Play-Offs wedstrijd speelt een dag later eveneens om 13.30 uur nog een wedstrijd tegen UVV, dat vandaag kampioen werd in de Silver League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League