UVV is kampioen geworden in de Silver League.

Golden League

UVV verovert kampioenschap in Silver League

UVV verovert kampioenschap in Silver League

UVV is kampioen geworden in de Silver League.

UVV is kampioen geworden in de Silver League.
Foto: © Frans van Elst

UVV is vandaag kampioen geworden van de Silver League. De Utrechtse softbalsters van hoofdcoach Rudy Dirksen versloegen in een uitermate spannende slotfase van de competitie directe concurrent Roef!. Pas in de achtste inning van de kampioenswedstrijd werd het winnende punt gescoord: 3-4. Volgende week spelen UVV en Roef! tijdens de Season Finals om promotie naar de Golden League.

UVV won eerder dit seizoen met negentien overwinningen al de reguliere competitie. De Utrechtse softbalsters bleven slechts twee punten voor op Roef! en vier punten voor op Centrals. De beste zes teams speelden hierna vanaf zaterdag 18 juni verder om het kampioenschap in de Silver League.

Opnieuw ging de strijd tussen UVV en Roef!. Maar nu bleef die race na twintig wedstrijden onbeslist. Beide teams wonnen dertien wedstrijden. Vorige bleef een beslissing uit. Beide teams stonden in vijf dagen tijd vier keer tegenover elkaar. Maar in die ontmoetingen werden de punten verdeeld. Daarmee werd een beslissingswedstrijd nodig.

Verlenging

Dat duel werd vandaag gespeeld in Rosmalen. In de derde inning opende UVV met twee punten de score. Maar Roef! kwam terug in de wedstrijd. Na zeven innings waren ook nu beide teams in balans: 3-3 en werd een verlenging nodig. Uiteindelijk trok UVV in de achtste inning alsnog de winst naar zich toe.

“Het was echt een topwedstrijd van beide kanten”, blikt UVV-hoofdcoach Rudy Dirksen terug. Uiteindelijk liet Roef! het volgens Dirksen zelf liggen. “Je moet doen wat je moet doen in een tie-break. En dat is dat ene punt scoren. Zij stonden één punt achter en maakten de keuze om niet te stoten. Daar is onze pitcher Jessica Hall te goed voor.” Roef! werd in de achtste inning puntloos gehouden en het kampioenschap was een feit.

De verdiensten voor het succes gaan voor de dit jaar debuterende coach vooral naar de speelsters zelf. “Zoveel heb ik niet gedaan”, vertelt Dirksen. “Alleen de dames laten weten dat als we in elkaar geloven, we van iedereen kunnen winnen. En dat hebben ze zelf gedaan.”

Golden League

Zowel UVV als Roef! spelen nu aankomend weekeinde in de Season Finals om een plaats in de Golden League. Roef! komt eerst zaterdag 1 oktober in de Play-Offs in actie tegen De Glaskoning Twins. De verliezer van dat duel is uitgeschakeld, terwijl de winnaar een dag later om een plaats in de Golden League speelt tegen UVV.

Vorig jaar eindigde UVV in het eerste jaar van de Silver League in de reguliere competitie nog op een vierde plaats. In de Play-Offs werd opnieuw de vierde positie in de wacht gesleept. Met dertien overwinningen had UVV toen zes punten achterstand op Twins. De Oosterhoutse ploeg plaatste zich als kampioen voor de Season Finals en wist zelf promotie naar de Golden League af te dwingen.
In het voorseizoen was UVV dit jaar ook al succesvol. In maart werd het team ongeslagen winnaar van de Midden-Nederland Cup. Hierna bleef UVV ook ongeslagen tijdens het Keistad Toernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League