Dwayne Kemp slaat raak voor Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus trekt stand in Holland Series gelijk

Curaçao Neptunus trekt stand in Holland Series gelijk

Dwayne Kemp slaat raak voor Curaçao Neptunus.

Dwayne Kemp slaat raak voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

De Holland Series verhuizen naar Amsterdam met één overwinning voor zowel L&D Amsterdam als Curaçao Neptunus. In het Rotterdamse Neptunus Familiestadion trok de titelverdediger de stand in de best-of-seven gelijk. Met een sterke Orlando Yntema op de heuvel werd een 8-5 overwinning geboekt. Yntema stond in zeven innings slechts twee punten toe.

Orlando Yntema (7-3-4-1) kende een stroeve start, maar herstelde zich hierna sterk. Na de eerste inning stond de international geen enkele tegenstander meer toe op het tweede honk. Uiteindelijk kwam hij dit duel tot zeven strikeouts in zeven innings en maakte hij eigenhandig het verschil tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam.

Yntema kon ondertussen rekenen op de steun van zijn slagploeg. Want nadat Gilmer Lampe L&D Amsterdam in de eerste slagbeurt met een honkslag op een 0-2 voorsprong had gebracht, werkte Curaçao Neptunus die achterstand snel weg. Daarbij werd de Rotterdamse titelverdediger geholpen door pitcher Robin Schel, die er geen enkel moment in slaagde om in de wedstrijd te komen.

Weinig gelukkig

Orlando Yntema stond slechts twee punten toe aan de slagploeg van L&D Amsterdam.

Orlando Yntema stond slechts twee punten toe aan de slagploeg van L&D Amsterdam.
Foto: © Rob Jelsma

Nadat Schel meteen twee honkslagen had geïncasseerd van Christian Diaz en Randolph Oduber, volgde hij met een wilde worp en vier keer vier wijd. Twee daarvan met volle honken. Daarmee kwam na acht slagmannen en nog maar één uit al een einde aan de wedstrijd voor Schel. Tegen de tijd dat Schel op de heuvel was vervangen door Dennis Burgersdijk, was de Amsterdamse voorsprong verdwenen.

Maar ook Burgersdijk was weinig gelukkig vandaag. Hij moest in de derde inning drie hits toestaan, waarmee de thuisploeg zijn 4-2 voorsprong uitbreidde tot 6-2. L&D Amsterdam kreeg zelf pas weer een serieuze kans nadat Kevin Kelly in de achtste inning het pitchen bij een 8-2 voorsprong had overgenomen. Remco Draijer begroette hem met een tweehonkslag en werd de eerste loper van de Amsterdamse ploeg op het tweede honk sinds de eerste inning.

Nog belangrijker

Via een tweepitter van Kenny Berkenbosch en een Rotterdamse veldfout verkleinde L&D Amsterdam in deze achtste inning het verschil tot 8-5. Maar spannend werd het geen enkel moment meer. Met twee strikeouts gooide closer Berry van Driel hierna de wedstrijd uit om de winst te bezegelen. Aanvallend kwam Curaçao Neptunus tot twaalf hits met drie honkslagen voor zowel Christian Diaz (3 uit 5) als Randolph Oduber (3 uit 5).

De Holland Series gaan vanaf donderdag verder met drie wedstrijden op het Sportpark Ookmeer in Amsterdam. Pitching zal dan nog belangrijker worden. Het is vooralsnog het enige moment in de finaleseries dat er drie wedstrijden in één week moeten worden gespeeld.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse