Honkbal

Dutchies around the World (16)

Dutchies around the World (16)

DatW - cover

Het minor league seizoen zit er weer op. Afgelopen dinsdag werd de wedsrijd om het algehele kampioenschap van de AAA gespeeld tussen de kampioen van de International League, de Scranton/Wilkes-Barre RailRiders (Yankees) en de kampioen van de Pacific Coast League, de El Paso Chihuahuas (Padres) die gewonnen werd door de RailRiders. Hiermee werd het minor league seizoen afgesloten. Er zijn verschillende spelers uit Aruba, Curaçao en Nederland die de play-offs haalden. Daarvan een overzicht.

Shawn Zarraga
Shawn Zarraga haalde met zijn Oklahoma City Dodgers de play-offs van de Pacific Coast League. Hierin namen zij het in de eerste ronde op tegen de Nashville Sounds (Milwaukee Brewers). Deze serie werd met 3-2 door de Dodgers gewonnen. Shawn kwam pas in de derde wedstrijd aan spelen toe. Hij sloeg daarin een honkslag uit drie slagbeurten en stond een gestolen honk toe. In de vierde wedstrijd werd Shawn als aangewezen slagman ingezet en kwam hij in vier slagbeurten niet tot een honkslag. In de serie om het kampioenschap van de Pacific Coast League kreeg Shawn nauwelijks speeltijd. In de tweede wedstrijd werd hij ingezet als pinch hitter en kwam hij niet tot een honkslag. Ook in de derde wedstrijd was hij pinch hitter. Deze keer wist hij een vrije loop los te peuteren. Ook in de vierde wedstrijd was Shawn ook weer pinch hitter. Deze keer ging hij naar de kant met drie slag. Uiteindelijk verloren de Oklahoma City Dodgers met 3-1 van de El Paso Chihuahuas.

Juan Carlos Sulbaran
Doordat de Springfield Cardinals de eerste helft van het seizoen hadden gewonnen, konden zij deelnemen aan de play-offs. Hierin kwam Juan Carlos Sulbaran in de tweede wedstrijd van de eerste ronde in actie tegen de Nortwest Arkansas Naturals. Erg succesvol was Juan Carlos hierin niet. Als startende werper hield hij het slechts 2.1 innings vol waarin hij vijf verdiende punten op zeven honkslagen (waaronder drie homeruns) tegen kreeg. Hij gooide een keer drie slag en stond twee vrije lopen toe. Uiteindelijk wonnen de Cardinals de wedstrijd met 12-11. De Cardinals werden met 3-1 in wedstrijden uitgeschakeld door de Naturals, die op hun beurt weer met 3-1 verloren in de serie om het kampioenschap van de Texas League van de Midland RockHounds, die voor de derde keer op rij het kampioenschap binnenhaalden.

Gianfranco Wawoe
Gianfranco Wawoe en de Bakersfield Blaze (Mariners) haalden de play-offs door de tweede helft van het seizoen te winnen. In de eerste ronde traden zij aan tegen de San Jose Giants. Gianfranco kwam in de tweede en derde wedstrijd in actie. Hij kwam tot een tweehonkslag in zeven slagbeurten. De Blaze stoomde door naar de tweede ronde en namen het op tegen de Visalia Rawhide. Hierin gingen zij kansloos ten onder door drie wedstrijden op rij te verliezen. In de eerste wedstrijd was Gianfranco lekker op dreef met twee tweehonkslagen uit vijf slagbeurten. In de derde wedstrijd sloeg hij een honkslag uit vijf slagbeurten. Hoe zijn carrière ook verloopt, hij zal niet meer in Bakersfield spelen. Minor League Baseball heeft besloten om de Bakersfield Blaze samen met een andere club over te hevelen naar de oostkust, waar zij vanaf volgend jaar in de Carolina League zullen spelen.

Juremi Profar
Juremi Profar en de High Desert Mavericks (Texas Rangers) haalden ook de play-offs door de eerste helft van het seizoen te winnen. Gedurende het hele seizoen waren de Mavericks een van de toonaangevende clubs in de California League. Omdat de Mavericks de eerste helft hadden gewonnen, hoefden zij in de eerste ronde niet te spelen. Pas in de tweede ronde kwamen zij in actie tegen de Lancaster JetHawks. In de eerste wedstrijd, die de Mavericks met 6-4 verloren, kwam Juremi in vijf slagbeurten niet tot een honkslag. In de tweede wedstrijd sloeg Juremi flink van zich af en kwam hij in vijf slagbeurten tot drie honkslagen waaronder een tweehonkslag en een homerun. Hij sloeg drie van de vijftien punten die de “Mavs” scoorden over de thuisplaat. In de twee volgende wedstrijden sloeg Juremi ook 3 uit 5. Uiteindelijk versloegen de Mavericks de JetHawks met 3-1 en stoomden zij door naar de finale. Hierin moesten zij het opnemen tegen de Visalia Rawhide (Arizona Diamondbacks). De Mavericks sweepten de Rawhide met 3-0 en Juremi sloeg in totaal drie honkslagen uit dertien slagbeurten. Ook voor Juremi geldt dat dit zijn laatste seizoen in de California League was. De Mavericks zijn de andere club die naar de oostkust worden overgeheveld en in de Carolina League gaan spelen.

Sicnarf Loopstok
Ook Sicnarf Loopstok haalde de play-offs met zijn team, de Lynchburg HillCats (Cleveland Indians). In de eerste ronde speelden ze tegen de oude club van Spencer Kieboom, de Potomac Nationals. In deze serie van drie wedstrijden wonnen de HillCats met 2-1. Sicnarf kreeg in deze serie geen speeltijd. In de finale gingen de HillCats met 3-1 ten onder tegen de Myrtle Beach Pelicans (Cubs). Ook in deze serie kwam Sicnarf nauwelijks aan spelen toe. Alleen in de derde wedstrijd werd hij een keer ingezet als pinch hitter, maar toen ging hij met drie slag terug naar de dugout.

Zander Wiel
Zander Wiel drong met zijn Cedar Rapids Kernels (Minnesota Twins) door tot de play-offs van de Midwest League. In de eerste ronde namen zij het op tegen de Wisconsin TimbeRattlers (Brewers). De Kernels wonnen de serie met 2-0. Zander sloeg in totaal vijf honkslagen uit zes slagbeurten met een tweehonkslag, twee driehonkslagen en drie binnengeslagen punten. In de tweede ronde namen de Kernels het op tegen de Clinton LumberKings (Mariners). Na winst in de eerste wedstrijd verloren de Kernels de volgende twee wedstrijden waardoor ze uitgeschakeld werden. Zander sloeg in deze drie wedstijden 3 uit 10.

Ray Patrick Didder en Kevin Josephina
Ray Patrick Didder en Kevin Josephina drongen met hun Rome Braves door tot de play-offs van de South Atlantic League. In de eerste ronde wonnen de Braves met 2-1 van de Charleston RiverDogs (Yankees). Ray Patrick Didder sloeg in die serie 4 uit 11. Kevin Josephina was wat minder succesvol met slechts één honkslag uit elf slagbeurten. In de serie wedstrijden om het kampioenschap verloren de Braves de eerste wedstrijd van de Lakewood BlueClaws (Phillies) met 5-0. Zowel Ray Patrick en Kevin kwamen in deze pot niet tot een honkslag. De volgende drie wedstrijden werden gewonnen waardoor de Braves de kampioensvlag konden hijsen. Ray Patrick sloeg in deze serie 3 uit 13 met een tweehonkslag. Kevin kwam helaas in zeven slagbeurten niet tot een hit.

Chris Pieters
Ook Chris Pieters kan een kampioensring tegemoet zien. Hij en de Eugene Emeralds (Cubs) wonnen het kampioenschap van de Northwest League. In de eerste ronde versloegen zij de regerend kampioen, de Hillsboro Hops met 2-1. Chris sloeg in deze serie 4 uit 12. In de kampioensreeks versloegen de Emeralds de Everett AquaSox (Mariners) met 2-1. Chris kwam niet verder dan 2 hits uit 11 slagbeurten.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal