De softbalsters van Terrasvogels starten de extra besslisingswedstrijden tegen DSS.

Golden League

Extra wedstrijden voor de Plaatsingsronde

Extra wedstrijden voor de Plaatsingsronde

De softbalsters van Terrasvogels starten de extra besslisingswedstrijden tegen DSS.

De softbalsters van Terrasvogels starten de extra beslissingswedstrijden tegen DSS.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem, Terrasvogels en DSS spelen deze week samen nog drie extra beslissingswedstrijden om de eindrangschikking van de Plaatsingsronde voor de Holland Series te bepalen. Dat besluit is in overleg met de deelnemende clubs uit de Golden League door de honk- en softbalbond KNBSB genomen.

Oolders Omaco Sparks Haarlem, Terrasvogels en DSS eindigden gisteren op de tweede speeldag van de Plaatsingsronde op een gezamenlijke eerste plaats. Doordat alle drie de clubs twee van de drie wedstrijden hadden gewonnen, kon zodoende geen eindrangschikking worden bepaald.

Die eindrangschikking moet uiteindelijk duidelijk maken welk team zich direct plaatst voor de Holland Series en welke twee teams via een Play-Offs een herkansing krijgen. Het voorstel om hiervoor de zogenaamde Team Quality Balance te gebruiken, stuitte op weerstand bij de deelnemende clubs.

Extra wedstrijden

Om die reden is door alle partijen gezamenlijk besloten om de drie teams onderling nog extra wedstrijden te laten spelen. De eerste wedstrijd start morgenavond om 20.30 uur en gaat tussen DSS en Terrasvogels. Een dag later speelt Terrasvogels op eigen veld om 20.30 uur tegen Sparks Haarlem. De laatste beslissingswedstrijd gaat donderdag om 20.30 uur tussen Sparks Haarlem en DSS.

Het team dat na deze drie extra wedstrijden als eerste eindigt, plaatst zich direct voor de Holland Series. Die finale wordt zondag om 16.00 uur gespeeld op het Noordersportpark in Haarlem. De nummers twee en drie spelen zaterdag om 16.00 uur, eveneens op het complex van Sparks Haarlem, een Play-Off om de tweede finalist te bepalen. Mochten de drie teams opnieuw gelijk eindigen, dan wordt wel de Team Quality Balance gebruikt om de rangschikking te bepalen.

Programma:

Dinsdag 27 september: DSS – Terrasvogels (20.30 uur)
Woensdag 28 september: Terrasvogels – Oolders Omaco Sparks (20.30 uur)
Donderdag 29 september: Oolders Omaco Sparks – DSS (20.30 uur)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League