Honkbal

MLB Report: Play-offs voor Bogaerts, Jansen en Profar

MLB Report: Play-offs voor Bogaerts, Jansen en Profar

Kingdom Report- MLB
Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Weekoverzicht (maandag 19 t/m zondag 25 september)

knipsel

De Boston Red Sox plaatsten zich opnieuw voor de play-offs en de titel in de AL East-divisie is bijna voor het grijpen. De 2013 World Series-kampioen is in vorm en wist de laatste elf wedstrijden winnend af te sluiten. Xander Bogaerts zal zelf ook naar de play-offs uitkijken. Een schone lei. De 23-jarige shortstop slaat in de tweede seizoenshelft een mager .246/.311/.397. In de maand september heeft hij zelfs een .216/.317/.375 slashline. Bogaerts had voor de All-Star break een .329 slaggemiddelde.

knipsel

Ondanks een klein foutje van Kenley Jansen (het opgeven van een homerun) veroverden de Los Angeles Dodgers tegen de Colorado Rockies de titel in de NL West-divisie. Het was overigens pas de veertiende run die Jansen dit seizoen moest toelaten. Daartegenover staan 102 strikeouts en slechts negen walks. Jansen en de Dodgers nemen het in de play-offs op tegen de Washington Nationals.

knipsel

Een week waarin Andrelton Simmons nogmaals bewijst dat hij één van de best verdedigende shortstops is in Major League Baseball. Ondanks een fout van de tweede honkman weet hij alsnog Adrian Beltre uit te gooien op het eerste honk met een streep. Simmons zette tegen de Houston Astros een dubbelspel op via een glove flip. En in onderstaande video zie je duidelijk zijn atletisch vermogen, kracht en honkbal IQ.

knipsel

Geen play-offs voor de New York Yankees. Balen, al kan Didi Gregorius terugkijken op een voor hem succesvol seizoen. Volgens het blog Pinstripe Alley is de 26-jarige Nederlander geslaagd voor de ‘Jeter replacement test’. In de serie met de Toronto Blue Jays sloeg Gregorius zijn negentiende homerun van het seizoen. Hij doorbrak op dat moment voor zijn ploeg een reeks van 33 innings op rij zonder een run.

knipsel

De titel in de AL East-divisie is uit het zicht. De Baltimore Orioles zijn nu in gevecht met de Toronto Blue Jays en de Detroit Tigers voor tickets in de AL Wild Card Game. Jonathan Schoop ging 4-uit-15 met een double tegen de Boston Red Sox, maar kwam in de serie met de Arizona Diamondbacks niet tot een honkslag. Overigens is de 24-jarige tweede honkman niet klein te krijgen. Niemand heeft meer plezier in het spelletje honkbal dan Schoop, schrijft journalist Eddie Matz van ESPN.

knipsel

Net zoals vorig jaar veroverden de Texas Rangers de titel in de AL West-divisie. Play-off baseball voor Jurickson Profar! De 23-jarige Profar ging 2-uit-8 in vier wedstrijden tegen de Oakland Athletics en de Los Angeles Angels. Hij maakte een knappe actie op het eerste honk en dook prachtig achter een fout geslagen bal aan.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal