Spencer Kieboom maakt mogelijk dit seizoen zijn debuut in de Major League.

Honkbal

Spencer Kieboom opgeroepen door Nationals

Spencer Kieboom opgeroepen door Nationals

Spencer Kieboom maakt mogelijk dit seizoen zijn debuut in de Major League.

Spencer Kieboom maakt mogelijk dit seizoen zijn debuut in de Major League.
Foto: © Freek Bouw

Catcher Spencer Kieboom is opgeroepen voor de hoofdmacht van Washington Nationals. De 25-jarige honkballer, die eerder al in beeld was voor het Nederlands Koninkrijksteam, zit vanavond voor het eerst in de dug-out van zijn Major League-club voor de wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks. Volgende week start Washington Nationals aan de Play-Offs.

Washington Nationals riep vandaag Spencer Kieboom op nadat gisteravond de 29-jarige catcher Wilson Ramos een knieblessure op had gelopen in de zesde inning van de met 14-4 verloren wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks. Een kwetsuur die hij ook al in 2012 opliep. Ramos speelde dit seizoen 131 wedstrijden in de Major League en kwam daarin tot 148 honkslagen (.307).

Vandaag onderging Ramos een MRI-scan, waaruit duidelijk werd dat voor de All Star-catcher een operatie nodig is. Hij mist hierdoor het restant van het seizoen. Om extra diepte te hebben bij de catchers, werd daarom vandaag Kieboom opgeroepen. Hij was de enige catcher op het 40 man roster, die nog geen deel uitmaakte van de hoofdmacht. Bij Washington Nationals wordt Kieboom de derde catcher. De Major League-club heeft ook de beschikking over Jose Lobaton en Pedro Severino.

National League Division Series

Kieboom debuteerde dit seizoen op Double A-niveau en kwam in 94 wedstrijden voor Harrisburg Senators uit in de Eastern League. Daarin kwam de verdedigend sterke catcher tot 71 honkslagen (.230). De in Mount Pleasant (South Carolina) geboren honkballer werd in 2012 in de vijfde ronde van de drafts gekozen door Washington Nationals. Eerder speelde Kieboom al voor de hoofdmacht tijdens Spring Training van 2015 (drie wedstrijden) en 2016 (zes wedstrijden). Washington Nationals plaatste zich onlangs voor de National League Division Series. Daarin is vanaf vrijdag 7 oktober Los Angeles Dodgers de tegenstander. Voordat het zover is, speelt de ploeg van manager Dusty Baker nog drie thuiswedstrijden tegen Arizona Diamondbacks en drie thuiswedstrijden tegen Miami Marlins.

Kieboom was in de aanloop naar de World Baseball Classic van 2013 nadrukkelijk in beeld bij het Nederlands Koninkrijksteam. Een ernstige blessure stond zijn debuut in Oranje in de weg. De catcher is één van de drie honkballende zonen van de in Nederland geboren en opgegroeide Alswinn Kieboom. Zelf kwam Alswinn Kieboom in Nederland in de hoofdklasse uit voor HCAW en Twins en speelde hij bovendien voor Jong Oranje. In juni van dit jaar werd de negentienjarige Carter Kieboom ook al gedraft door Washington Nationals.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal