Golden League

Terrasvogels slaat in 7e inning toe tegen DSS

Terrasvogels slaat in 7e inning toe tegen DSS

terrasvogels

Foto: Fred Versluis

In de nieuwe reeks wedstrijden in de plaatsingsronde van de Season Finals heeft Terrasvogels dinsdagavond overtuigend met 10-1 gewonnen van DSS. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en tot aan de zevende inning was het pas 2-1 in het voordeel van de softbalsters uit Santpoort. In de zevende slagbeurt scoorde Terrasvogels 8 runs om een ruime voorsprong te nemen, die door DSS niet meer omgeturnd kon worden. 

In de eerste inning kwam DSS nog wel op voorsprong door een single van Denice van Dijk waarop Noa Brand kon scoren. Pas in de vierde inning kwam Terrasvogels langszij. Met twee uit sloeg Rhowan Stuart een tweehonkslag. Zij kon vervolgens scoren op een honkslag van Jeske Meewisse. Dezelfde Meewisse kon scoren op een honkslag van Ella Krommendijk voor de tweede run van Terrasvogels. In de vijfde inning had DSS nog wel de kans om weer op voorsprong te komen, maar de volle honken werden niet benut.

De zevende inning verliep voor DSS echter desastreus. Vanaf het begin van de inning had Terrasvogels lopers op de honken en was het continu dreigend. Met enkele hits op het juiste moment kon de voorsprong worden uitgebreid. De genadeklap viel toen er na een error van Areke Spel drie runs gescoord konden worden. DSS kon de klap niet meer te boven komen en verloor met 10-1.

Vanavond mag Terrasvogels in eigen huis proberen opnieuw te winnen van Oolders Omaco Sparks. Op zondag werd er met 5-4 gewonnen, waardoor deze extra beslissingswedstrijden noodzakelijk werden. Bij een nieuwe winst op Sparks, weet Terrasvogels zich zeker van een plek in de finale van zondag. De wedstrijd begint vanavond om 20.30u.

Morgen spelen DSS en Sparks de laatste wedstrijd uit deze plaatsingsronde. Die wedstrijd wordt gespeeld op het Noordersportpark in Haarlem, de thuishaven van Sparks, en begint eveneens om 20.30u.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League