Met de vierde overwinning uit de Plaatsingsronde heeft Sparks Haarlem zich verzekerd van deelname aan de Holland Series.

Golden League

Sparks Haarlem naar Holland Series

Sparks Haarlem naar Holland Series

Met de vierde overwinning uit de Plaatsingsronde heeft Sparks Haarlem zich verzekerd van deelname aan de Holland Series.

Met winst op DSS heeft Sparks Haarlem zich verzekerd van deelname aan de Holland Series.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series. De regerend kampioen won vanavond de tweede wedstrijd van deze week en is daarmee winnaar geworden van de Plaatsingsronde voor de Holland Series. Op het Noordersportpark in Haarlem werd met 5-1 gewonnen van DSS, dat nu zaterdag tegen Terrasvogels speelt voor de tweede finaleplaats.

Sparks Haarlem heeft zich met de winst van vanavond voor het zevende seizoen op rij geplaatst voor de Holland Series. Sinds 2010 veroverden de Haarlemse softbalsters viermaal de landstitel, waarvan tweemaal op rij in 2014 en 2015. Het kampioenschap van vorig jaar was de 22e in de clubhistorie.

Ook dit seizoen lijkt de formatie van manager Peter van Dalen de grote favoriet. Eerder veroverde Sparks Haarlem al de European Premiere Cup en eindigde het team op de eerste plaats in de reguliere competitie. Ook in de Plaatsingsronde was Sparks Haarlem deze dagen het sterkst. Gisteren werd al een overtuigende 3-7 overwinning geboekt op Terrasvogels. Vandaag werd in de wedstrijd tegen DSS ook de laatste benodigde overwinning in de wacht gesleept.

Voorsprong

Anne Blaauwgeers scoorde tweemaal voor Sparks Haarlem.

Anne Blaauwgeers scoorde tweemaal voor Sparks Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Pitchers Leonella Elizabeth en Kirsten Scheele legden eigenhandig de slagploeg van DSS lam. Nadat  Elizabeth in de eerste inning door een honkslag van Nathalie Gosewehr en een tweehonkslag van Areke Spel nog wel op een 0-1 achterstand was gekomen, gooide het tweetal de deur in het slot. Ze kwamen hierna nog samen tot zeven keer drie slag en stonden geen enkele honkslag meer toe. Alleen Noa Brand wist na een vrije loop in de derde inning nog het tweede honk te bereiken.

In drie innings tijd trokken de speelsters van manager Peter van Dalen hierna het duel definitief naar zich toe. Nadat Kiki Draijer op het pitchen van Quincey Catsburg (1-1-6-4) in de tweede inning de gelijkmaker had binnengeslagen, nam de ploeg een inning later via vier hits een 3-1 voorsprong. Dat werd zelfs nog 5-1 nadat DSS in de vierde inning driemaal in de fout was gegaan. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.

Holland Series

Tegenover twee honkslagen voor DSS stonden vanavond zes hits van de titelverdediger. Virginie Anneveld sloeg twee ploeggenoten binnen, terwijl catcher Anne Blaauwgeers twee van de vijf punten voor haar ploeg scoorde. Voor DSS was het de tweede nederlaag deze week. Eerder werd al de beslissingswedstrijd tegen Terrasvogels met 1-10 verloren.

Voor Oolders Omaco Sparks Haarlem was het de vierde overwinning uit de Plaatsingsronde. Daarmee heeft de Haarlemse ploeg zich als eerste geplaatst voor de Holland Series. Zondag staat Sparks Haarlem in het laatste speelweekeinde van de Season Finals voor de twintigste keer in de Holland Series, waarvan tweemaal als HHC. Die finale speelt de Haarlemse ploeg om 16.00 uur op het eigen Noordersportpark. Tegenstander daarin wordt de winnaar van de Play-Off, die gaat tussen Terrasvogels en DSS. Die wedstrijd wordt zaterdag om 16.00 uur eveneens gespeeld op het Noordersportpark.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League