Softbal

Sparks Haarlem wint van en bij Terrasvogels

Sparks Haarlem wint van en bij Terrasvogels

2016-09-28-terrasvogels-sparks-1-smal

Foto: Fred Versluis

De tweede doordeweekse beslissingswedstrijd tussen Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem is gewonnen door de Haarlemse formatie. Met 7-3 waren zij te sterk voor Terrasvogels en zetten hiermee een goede stap richting de Holland Serie. Met vier rbi’s was Virginie Anneveld de belangrijkste vrouw aan slag voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Tot en met de vijfde inning kon Terrasvogels nog weinig inbrengen op het werpen van Rebecca Soumeru. Daarentegen hadden Oolders Omaco Sparks Haarlem juist veel kans om de voorsprong uit te breiden. In vijf slagbeurten lieten de Haarlemse softbalsters 9 loopsters achter op de honken.

In de derde inning kwam Oolders Omaco Sparks Haarlem op voorsprong door een honkslag van Karin Tuk waarop de tweelingzussen Blaauwgeers konden scoren. Vervolgens werd in de vijfde inning nog drie runs toegevoegd aan het totaal. De eerste twee runs kwamen tot stand door hits van Anne Blaauwgeers, Maxime van Dalen en Virginie Anneveld. De derde run werd gescoord op een vier wijd met volle honken. De zesde slagbeurt leverde ook nog twee runs op voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.

In dezelfde zesde inning kon Terrasvogels de eerste run van de wedstrijd noteren. Op een honkslag van Britt Vonk kon Kimberley Jones vanaf het tweede honk scoren. De drie hits in deze inning konden niet worden omgezet in meer runs en Terrasvogels liet uiteindelijk twee honkloopsters achter. In de zevende slagbeurt konden de softbalsters uit Santpoort het tij niet keren. Uiteindelijk lieten ze twee extra runs noteren. Kansen waren er wel met een 7-3 stand, alle honken bezet, twee uit en Finau aan slag. De grondbal richting het tweede honk betekende echter de laatste nul van de wedstrijd.

 

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal