Curaçao Neptunus aan de leiding

Gianison Boekhoudt: solohomerun in de negende inning.

Gianison Boekhoudt: solohomerun in de negende inning.
Foto: © Rob Jelsma

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben de leiding overgenomen in de best-of-seven van de Holland Series. De Rotterdamse ploeg won vanavond zijn tweede wedstrijd op rij tegen L&D Amsterdam. Op Sportpark Ookmeer maakte Neptunus vooral aanvallend het verschil: 3-7. De formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen is nu twee overwinningen verwijderd van titelprolongatie.

Nadat L&D Amsterdam vorige week zaterdag nog dapper de openingswedstrijd van de Holland Series in twaalf innings met 5-6 had gewonnen, lijkt Curaçao Neptunus het initiatief over te hebben genomen. De regerend kampioen antwoordde zondag met een 8-5 zege en was ook vanavond te sterk.

De derde wedstrijd uit de best-of-seven stond aanvankelijk voor gisteravond op het programma. Maar doordat de regen het veld op Sportpark Ookmeer in Amsterdam onmogelijk had gemaakt, moesten de finalisten uitwijken naar vanavond. Hierdoor spelen de twee teams drie wedstrijden in drie dagen tijd. Met name op de pitchers van L&D Amsterdam zou dat wel eens een zware wissel kunnen trekken dit weekeinde.

Valse start

Voor de Amsterdamse pitchingstaf had Robin Schel vanavond al een valse start. Hij moest direct vijf honkslagen en vier punten in de eerste twee innings toestaan. Gianison Boekhoudt sloeg al in de eerste inning het eerste punt over de thuisplaat. Tegen de tijd dat hij in de negende inning ook nog eens de bal over de hekken timmerde, was de voorsprong al opgelopen tot 3-6. Tussendoor hadden Dashenko Ricardo en Shaldimar Daantji met respectievelijk twee tweehonkslagen en een driehonkslag voor het nodige slaggeweld gezorgd.

Closer Pim Walsma liet in de negende inning na drie vrije lopen en een wilde worp de Rotterdammers uitlopen tot de 3-7 eindstand. Voor de Amsterdammers zorgden Nick Urbanus (twee tweehonkslagen) en Gilmer Lampe (solohomerun in de achtste inning) er voor dat de wedstrijd nog enigszins spannend bleef.

Oranje-trio

De Rotterdamse titelverdediger was met name aanvallend op dreef. Daarbij vertrouwde Curaçao Neptunus op het Oranje-trio Randolph Oduber (3 uit 5), Dashenko Ricardo (4 uit 5) en Gianison Boekhoudt (2 uit 5). Zij namen negen van de vijftien hits van Neptunus voor hun rekening. De winst dit duel ging naar pitcher Diegomar Markwell (2-3-8-0), die ondanks acht honkslagen in 5 1/3 inning eenvoudig overeind bleef.

Morgen vervolgen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus de Holland Series met de vierde wedstrijd uit de best-of-seven. Ook dat duel wordt gespeeld op Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse