Dinet Oosting tijdens de huldiging van de nationale ploeg op het EK honkbal.

Golden League

Oosting uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar

Oosting uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar

Dinet Oosting tijdens de huldiging van de nationale ploeg op het EK honkbal.

Dinet Oosting tijdens de huldiging van de nationale ploeg op het EK honkbal.
Foto: © Fred Versluis

De Nederlandse softbalinternational Dinet Oosting is vanavond uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in Enschede. De 25-jarige speelster van FysioExpert Olympia Haarlem ontving haar prijs tijdens de Sportverkiezing in de Pathmoshal in Enschede.

Voor de titel Sportvrouw van het Jaar was Oosting samen met para-dressuuramazone Lotte Krijnsen en triatlete Pien Keulstra door een vakjury genomineerd  genomineerd. De uiteindelijke keuze werd voor de helft bepaald door een publieksstemming en voor de andere helft door de vakjury.

Uiteindelijk werd vanavond Oosting uitgeroepen tot winnares. De softbalster eindigde dit jaar met het nationale team op een historische vierde plaats op het wereldkampioenschap in Canada. Hierna veroverde de speelster uit Enschede bovendien de European Cup Winner’s Cup met FysioExpert Olympia Haarlem. Vorige week werd ze met haar Haarlemse club tijdens de Season Finals uitgeschakeld voor de landstitel.

De prijzen werden vanavond in de Pathmoshal uitgereikt door sportwethouder Jurgen van Houdt. De presentatie was in handen van RTV Oost-presentatrice Hester van den Top.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League