Randolph Oduber sloeg in de tweede inning twee punten over de thuisplaat.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus boekt ook derde zege

Curaçao Neptunus boekt ook derde zege

Randolph Oduber sloeg in de tweede inning twee punten over de thuisplaat.

Randolph Oduber sloeg in de tweede inning twee punten over de thuisplaat.

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn één overwinning verwijderd van de vierde landstitel op rij. De ploeg van succescoach Evert-Jan ’t Hoen, die na deze finale op zoek moet gaan naar een nieuwe club, boekte vanmiddag in Amsterdam ook zijn derde overwinning in de best-of-seven. Op Sportpark Ookmeer werd de wedstrijd een herhaling van zo’n vijftien uur eerder toen de Rotterdammers ook al wedstrijd nummer drie naar zich toe trokken. Ditmaal bleef het verschil beperkt tot 3-4. 

Evenals een dag eerder scoorde Curaçao Neptunus ook vandaag eenmaal in de eerste en drie keer in de tweede inning om meteen op een comfortabele voorsprong te komen. Met twee man uit en Randolph Oduber (geraakt werper) op het eerste honk sloegen Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp honkslagen op rij om voor het eerste punt te zorgen.

In de tweede inning kwam startend pitcher Rob Cordemans opnieuw in zwaar weer terecht. Nu sloegen Daniel Fernandes, Benjamin Dille en Shaldimar Daantji (stootslag) hits op rij. Christian Diaz stelde hierna Fernandes in staat om te scoren voordat Randolph Oduber met een rake klap nog eens twee man over de thuisplaat stuurde voor de 0-4 voorsprong.

Puntloos

Rob Cordemans moest al in de eerste twee innings alle vier de Rotterdamse punten toestaan.

Rob Cordemans moest al in de eerste twee innings alle vier de Rotterdamse punten toestaan.

Cordemans herstelde zich goed en stond hierna tot aan de zesde inning alleen nog een tweehonkslag toe aan Dwayne Kemp. Samen met Tom de Blok hield hij zo de Rotterdamse honkballers in het restant van de wedstrijd puntloos. Dat gaf de Amsterdammers de kans om terug te komen in de wedstrijd. In de vierde inning sloeg Danny Rombley met de tweede honkslag voor zijn ploeg het eerste punt voor L&D Amsterdam binnen. Een inning later volgden ook Max Clarijs en Nick Urbanus met honkslagen om de achterstand te verkleinen tot 2-4. Een solohomerun van Linoy Croes liet hierna de marge zelfs teruglopen tot één punt.

In de laatste drie innings voorkwamen pitchers Berry van Driel en Loek van Mil dat de Amsterdammers het gat verder dichtliepen. Het tweetal stond alleen nog één loper met vier wijd toe op de honken. Daarbij kregen zij de hulp van de foutloos spelende Rotterdamse veldploeg. Midvelder Shaldimar Daantji zorgde daarin voor de bekroning. Met twee man uit maakte hij in de negende inning met een prachtige vangbal een einde aan de wedstrijd.

Verschillen

Opnieuw waren de verschillen tussen de twee sterkste teams uit de hoofdklasse niet groot, maar trok andermaal Curaçao Neptunus aan het langste eind. Voor de Rotterdamse ploeg was het al de derde overwinning op rij. Daarmee is de formatie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen één zege verwijderd van de landstitel. Dat kampioenschap kan morgen al in de wacht worden gesleept als de vijfde wedstrijd uit de best-of-seven op Sportpark Ookmeer wordt gespeeld. Bij winst van L&D Amsterdam keert de Holland Series volgende week zaterdag voor het beslissende weekeinde terug naar Rotterdam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse