Het Noordersportpark werd vandaag door de regen onbespeelbaar.

Golden League

Laatste wedstrijden Season Finals uitgesteld

Laatste wedstrijden Season Finals uitgesteld

Het Noordersportpark werd vandaag door de regen onbespeelbaar.

Het Noordersportpark werd vandaag door de regen onbespeelbaar.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De strijd om het landskampioenschap en om promotie naar de Golden League is vandaag uitgesteld. Zware regenval legde het softbalveld van het Noordersportpark in Haarlem in korte tijd volledig blank. Op dat moment waren net UVV en Roef! bezig met hun promotiewedstrijd. Dat duel en de Holland Series tussen Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels worden nu zaterdag 8 oktober gespeeld.

Het Noordersportpark was dit weekeinde het decor van de Season Finals. In Haarlem werd de regen echter de grote spelbreker. Nadat in de ochtend Neptunus promotie had weten af te dwingen naar de Silver League, konden de overige twee wedstrijden niet worden uitgespeeld. De softbalsters van UVV en Roef! begonnen nog wel aan hun duel, maar die moest door het noodweer in de eerste helft van de derde inning bij een 0-0 tussenstand en één man uit worden gestaakt.

De wedstrijd tussen UVV en Roef! begon als een pitchersduel tussen Jessica Vogel-Hall (4-0-1-0) en Marjolein Merkx (2-0-0-0), de twee speelsters die vorige week al tegenover elkaar stonden in de kampioenswedstrijd van de eerste klasse. Dat duel won UVV in acht innings met 3-4. De enige honkslag werd vanmiddag geslagen door catcher Charlotte Haen (Roef!). Na haar hit en een opofferingsstootslag van Sophie Mollee in de eerste inning maakte pitcher Jessica Vogel-Hall met twee strikeouts een einde aan de kans voor Roef!

Staken

UVV-pitcher Jessica Vogel-Hall in actie in de regen.

UVV-pitcher Jessica Vogel-Hall in actie in de regen.
Foto: © Rob Jelsma

In de derde inning maakte regen verder spelen onmogelijk. Plaatscheidsrechter Gerrit-Jan Hoeven liet aanvankelijk nog wel verder spelen, maar nadat Vogel-Hall haar vierde strikeout had gegooid, kon hij niet anders dan noodgewdwongen de wedstrijd stilleggen. Na een kwartier werd het opnieuw geprobeerd, maar tevergeefs. Gini Ketelaars werd door de pitcher van UVV met een bal op het lichaam geraakt, waarna de wedstrijd opnieuw werd stilgelegd. Maar nu werd besloten om het duel definitief te staken.

De wedstrijd wordt nu zaterdag om 11.30 uur gespeeld. Het duel moet dan in zijn geheel worden overgespeeld. Dat moet UVV-hoofdcoach Rudy Dirksen dan mogelijk doen zonder zijn troef Jessica Vogel-Hall, die morgen terug zou keren naar de Verenigde Staten.
Doordat het veld in Haarlem door de regen volledig onbespeelbaar was geworden, werd ook besloten de Holland Series af te gelasten. Die wedstrijd is eveneens ingepland voor zaterdag 9 oktober. Beide wedstrijden worden gespeeld op het Noordersportpark in Haarlem. De Holland Series start om 15.00 uur. In de Holland Series staan titelverdediger Sparks Haarlem en Terrasvogels voor de dertiende keer in de historie tegenover elkaar.

Degradatie

De winnaar van de wedstrijd tussen UVV en Roef! neemt volgend seizoen in de Golden League de plaats in van De Glaskoning Twins. Dit team degradeerde gisteren na een verblijf van één seizoen uit het hoogste niveau. In de Play-Off tegen Roef! nam Twins na vijf hits nog wel een 0-4 voorsprong in de eerste slagbeurt, maar gaf die comfortabele voorsprong een inning later volledig uit handen, toen Roef! met vier runs de 1-4 achterstand omboog in een 5-4 voorsprong.

Onder leiding van pitchers Majorlein Merkx en Griet de Schrijvere werd in de restant van de wedstrijd de leiding vastgehouden, waarmee Roef! zich plaatste voor de promotiewedstrijd van een dag later tegen UVV. De softbalsters uit Moergestel wonnen het duel met 7-6.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League