Softbal

Neptunus promoveert naar Silver League

Neptunus promoveert naar Silver League

Neptunus dwong tijdens de Season Finals promotie af naar de Silver League. Foto: © Rob Jelsma

Neptunus dwong tijdens de Season Finals promotie af naar de Silver League.
Foto: © Rob Jelsma

Op de slotdag van de Season Finals heeft Neptunus promotie afgedwongen naar de Silver League. Voor de Rotterdamse ploeg gooide pitcher LeeAnn Craanberg een perfect game. De kampioen uit de 1e klasse versloeg na ruim een uur spelen Alcmaria Victrix met 8-0. Door die nederlaag degradeert Alcmaria Victrix uit de Silver League.

Pitcher LeeAnn Craanberg werd de grote uitblinkster bij de Rotterdamse softbalsters. Op de dag dat de honkballers van Curaçao Neptunus de vierde landstitel op rij kunnen veroveren, leidde zij eigenhandig het softbalteam naar promotie naar de Silver League. Met behulp van haar foutloos spelende veld werden vijftien tegenstanders op rij uitgeschakeld. Pas in de vijfde en laatste inning sloeg de eerste speelster van Alcamria Victrix de bal het buitenveld in, die werd gevangen door linksvelder Zuleinys Salesia. Daarmee kwam LeeAnn Craanberg (4-0-0-0) na vijf innings tot een perfect game, waarmee ze geen enkele tegenstander toeliet op de honken.

Pitcher pitcher LeeAnn Craanberg gooide een perfect game.

Pitcher pitcher LeeAnn Craanberg gooide een perfect game.
Foto: © Rob Jelsma

Ook aanvallend blonk Craanberg uit op het Noordersportpark in Haarlem. Al in de eerste inning sloeg zij Fabienne Huigen binnen voor het eerste punt. In de derde inning scoorden de Rotterdamse softbalsters nog eens zevenmaal in de derde inning om het duel na 4 1/2 inning te kunnen beëindigen. Pitcher Craanberg sloeg in deze slagbeurt met een driehonkslag drie punten over de thuisplaat.

Promotie

Met de 8-0 overwinning tijdens de Season Finals heeft Neptunus promotie afgedwongen naar de Silver League. Nadat al ongeslagen de reguliere competitie was gewonnen, eindigde de selectie van coaches Arnold Whitfield en Stanley Boutisma ook op de eerste plaats in de promotiepoule. Daarmee werd het kampioenschap in de 1e klasse binnengehaald. Neptunus verloor dit seizoen slechts één van de 36 wedstrijden. De Rotterdamse softbalsters speelden sinds 2010 in de 1e klasse.

Alcmaria Victrix, dat tussen 2011 en 2015 nog uitkwam in de Golden League, degradeert daarmee voor het tweede jaar op rij. In de reguliere competitie van de Silver League kwamen de softbalsters uit Alkmaar niet verder dan één overwinning in 22 wedstrijden. Ook in de degradatiepoule eindigde Alcmaria Victrix hierna op de laatste plaats.
Gisteren had Alcmaria Victrix tijdens de Play-Off van de Season Finals nog wel met 4-5 gewonnen van Caribe, de nummer twee van de 1e klasse. Die overwinning werd pas in de zevende en laatste inning veiliggesteld nadat pinch-hitter Lisa Meijering met een honkslag naar de pitcher het winnende punt had binnengeslagen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal