Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals.

Honkbal

Debuut Kieboom in Major League

Debuut Kieboom in Major League

Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals tijdens.

Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals.

Spencer Kieboom heeft afgelopen nacht zijn debuut gemaakt in de Major League. De 25-jarige Amerikaan met Nederlandse vader scoorde in het Nationals Park als pinch-hitter voor Washington Nationals in de wedstrijd tegen Miami Marlins.

Kieboom, die dit seizoen speelde voor het Double A-team Harrisburg Senators, kwam in de achtste inning in de wedstrijd als pinch-hitter voor pitcher Sammy Solis. Hij bereikte met vier wijd de honken en kon na een honkslag van Trea Turner vanaf het tweede honk scoren op een hit in het linksveld van Ben Revere.

Daarmee bepaalde Kieboom de eindstand in de achtste inning op 10-7 voor Washington Nationals. Zijn ploeg had al in de tweede inning met drie runs de basis gelegd voor de winst. Hierna scoorde beiden teams tweemaal in de vierde, driemaal in de vijfde en twee keer in de achtste inning.

Historie

Afgelopen dinsdag was Kieboom door de hoofdmacht van zijn profclub opgeroepen nadat catcher Wilson Ramos geblesseerd het seizoen had moeten staken. Mogelijk krijgt Kieboom later nog een kans om voor Washington Nationals in actie te komen. De club plaatste zich eerder voor de National League Division Series, waarin vanaf vrijdag 7 oktober het Los Angeles Dodgers van Kenley Jansen de tegenstander wordt.

Kieboom is de 33e honkballer en eerste catcher in de historie van de Major League met banden met het Nederlands Koninkrijk. Hij is de opvolger geworden van Jonathan Schoop, die op 25 september 2013 zijn debuut in de Major League had gemaakt voor Baltimore Orioles. Het debuut van Kieboom in het Nationals Park werd gisteravond bijgewoond door zijn familie, waaronder zijn vader en voormalig Jong Oranje-speler Alswinn Kieboom.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal