Honkbal

MLB Report: Veel Oranje toppers naar play-offs

MLB Report: Veel Oranje toppers naar play-offs

Kingdom Report- MLB

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Weekoverzicht (maandag 26 t/m zondag 2 oktober)

knipsel

Het reguliere seizoen zit erop. Xander Bogaerts en de Boston Red Sox maken zich op met een confrontatie met de Cleveland Indians in de ALDS. De 24-jarige Bogaerts sloot het seizoen af door 5-uit-14 te gaan tegen de New York Yankees en 3-uit-12 tegen de Toronto Blue Jays. In New York sloeg Bogaerts homerun nummer 21 en gooide hij knap een honkloper uit op één na een onbedoelde assist van Brock Holt. In de serie met Toronto noteerde Bogaerts zijn allereerste triple van het seizoen en gooide hij José Bautista (nou niet de snelste) uit op de thuisplaat.

knipsel

Kenley Jansen en de Los Angeles Dodgers nemen het in de NLDS op tegen de Washington Nationals. Jansen eindigde het seizoen met de hoogste fWAR (3.2) van alle relievers in de MLB. Alleen Jeurys Familia (New York Mets) pakte meer saves (51). Indrukwekkende cijfers voor Jansen in zijn eerste zeven seizoenen.

knipsel

Eerste seizoenshelft: .269/.296/.353 met 1 HR en 18 RBI
Tweede seizoenshelft: .291/.346/.377 met 3 HR en 26 RBI

Geen play-offs voor Andrelton Simmons en de Los Angeles Angels, maar Simba kan terugkijken op een uitstekende tweede seizoenshelft. Zo sloeg hij een RBI-single tegen de Oakland A’s en en bracht hij tegen de Houston Astros twee honklopers binnen met een harde tik. Verdedigend ook dit seizoen één van de beste shortstops in de Majors. Alleen Brandon Crawford (San Francisco Giants) en Adison Russell (Chicago Cubs) redde meer runs voor hun ploeg dan Simmons. Positief is dat de tweevoudig Gold Glove-winnaar daar ruim 200 innings minder voor nodig had.

knipsel

Ook geen play-offs voor Didi Gregorius en de New York Yankees. Didi bedankt de fans via een Instagram-bericht. Waar hij vorig jaar vooral verdedigend sterk presteerde, liet de 26-jarige Amsterdammer zich dit seizoen aanvallend gelden. Persoonlijke records als je kijkt naar homeruns, runs, doubles en binnengeslagen punten. Gregorius eindigde het seizoen met een homerun tegen de Boston Red Sox en een RBI-single tegen de Baltimore Orioles. Een gelukkige fan ging naar huis met zijn Louisville Slugger.

knipsel

Op de laatste dag plaatsten de Baltimore Orioles zich voor de play-offs. Aankomende dinsdag nemen de O’s het in de AL Wild Card Game op tegen de Toronto Blue Jays. Na het spuiten van de champagne ging Schoop in op de prestatie van zijn ploeg. In de serie met de New York Yankees was Schoop in één wedstrijd goed voor een homerun en vijf binnengeslagen punten. Leuk feitje is dat Schoop in alle 162 wedstrijden heeft gespeeld.

knipsel

Eerste seizoenshelft: .323/.363/.465 met 4 HR en 14 RBI
Tweede seizoenshelft: .166/.288/.228 met 1 HR en 6 RBI

De Texas Rangers nemen het in de ALDS op tegen de winnaar van de AL Wild Card Game tussen de Blue Jays en de Orioles. De vraag is of Jurickson Profar daar bij is? Er bestaat een mogelijkheid dat Profar het play-offrooster van 25 man niet haalt.

knipsel

Spencer John Kieboom, geboren in Mount Pleasant, South Carolina, maakte op de slotdag van het reguliere seizoen zijn MLB-debuut voor de Washington Nationals. De 25-jarige catcher heeft een Nederlandse vader. Nat’s manager Dusty Baker noemt hem niet ‘Key-boom’, maar ‘Kaboom’. In zijn debuut verdiende ‘Kaboom’ een walk en scoorde hij een run op een honkslag van Ben Revere.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal