Honkbal

Dutchies around the World (17)

Dutchies around the World (17)

DatW - cover

Met het minor league seizoen achter de rug focussen we ons op Japan waar de play offs inmiddels van start zijn gegaan. Het seizoen voor Wladimir Balentien zit er op maar Rick van den Hurk mag nog even door met de Softbank Hawks, die zich wel voor de payoffs plaatsten.

Wladimir Balentien
Zoals gezegd, zit het seizoen er op voor Wladimir Balentien. De Curaçaose slugger is het seizoen geëindigd met een slaggemiddelde van .269, 123 honkslagen, 20 tweehonkslagen en 31 homeruns.
Helaas raakte hij aan het einde van het seizoen geblesseerd aan zijn pols waardoor hij de laatste wedstrijd van het seizoen niet speelde. Voor de Yakult Swallows zijn de blessures van Coco een probleem. Omdat hij in de afgelopen zes jaar regelmatig geblesseerd raakte twijfelt de club of ze hem nog wel willen contracteren. Volgens diverse Japanse (sport)kranten past hij niet meer in de plannen van de club, ook vanwege zijn hoge salaris.
Er wordt nog wel gesproken over een eventuele verlenging, maar volgens insiders zal dat niet een meerjarig contract zijn. Voor Wladimir is terugkeren naar Japan een prioriteit. Hij heeft aangegeven de tien jaar bij de Swallows te willen volmaken, maar of dat gaat lukken…. We kunnen dus stellen dat Wladimir’s toekomst bij de andere ploeg uit Tokio omgeven wordt door vraagtekens.

Rick van den Hurk
Rick van den Hurk heeft met zijn Softbank Hawks de play offs gehaald. Echter, in tegenstelling tot de voorgaande twee seizoenen eindigde de Hawks niet als eerste in hun league, maar als tweede achter de Nippon Ham Fighters. Het seizoen voor de Hawks begon slecht, maar langzaam maar zeker vocht de club zich naar de eerste plaats, waar zij uiteindelijk in de laatste week vanaf duikelde. Nadat Rick het record van achtereenvolgende overwinningen had verbroken met veertien zeges, verloor hij zijn eerste wedstrijd van zijn carrière in de NPB. Daarna kwam Rick op de disabled list terecht met allerlei klachten. Nadat Rick weer kon gooien en opgeroepen werd om zich bij de hoofdmacht te voegen, won hij direct weer zijn eerste wedstrijd. De wedstrijd daarna echter werd Rick goed geraakt en leidde hij zijn tweede nederlaag van het seizoen.

In de wedstrijd tegen de Seibu Lions kreeg hij in vijf innings zes verdiende punten tegen ondanks dat hij elf man met drie slag terug naar de dugout stuurde. In zijn laatste wedstrijd van het reguliere seizoen stond Rick ook vijf innings op de heuvel. Hierin kreeg hij twee punten tegen en schakelde hij tien man met drie slag uit. Toch moest hij de nederlaag incasseren wegens het gebrek aan run support. Op zaterdag 8 oktober zullen de Softbank Hawks het tegen de Chiba Lotte Marines opnemen in de eerste ronde van de Pacific League Climax Series waarin de ploeg die twee wedstrijden wint doorstoot naar de tweede ronde en zal aantreden tegen de Nippon Ham Fighters die vrijstelling hebben in de eerste ronde.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal