Sparks verovert nationale titel

Golden League

Sparks verovert titel in Golden League na thriller

Sparks verovert titel in Golden League na thriller

Sparks verovert nationale titel

Sparks verovert nationale titel

Sparks Haarlem heeft in eigen huis de finale van het softbalseizoen gewonnen en daarmee opnieuw de nationale titel gepakt. In een zinderende finale tegen de Terrasvogels scoorde Chantal Versluis, voor de wedstrijd nog gehuldigd voor haar 100e interland, in de achtste inning het winnende punt na een foute aangooi op de thuisplaat: 1-0.

In een gelijkopgaande finale hielden beide werpsters, Rebecca Soumeru voor Sparks en Dani Bonnet voor Terrasvogels, de slagploegen volledig in hun greep. In totaal werden er in deze wedstrijd slechts zes honkslagen geslagen, drie voor Terrasvogels en drie voor Sparks. Britt Vonk sloeg alle drie de hits voor Terrasvogels, maar kon door haar teamgenoten niet over de thuisplaat gebracht worden.

081016_sparks_landskampioen2In de verlenging gooide Rebecca Soumeru drie keer drie slag en zo voorkwam zij dat loopster Lisa Waasdorp, die dankzij de tie-break regel op het tweede honk mocht beginnen, kon scoren. In de gelijkmakende inning besloten de Terrasvogels Karin Tuk met opzettelijk vier wijd op het honk te zetten. Op de stootslag van Cindy van de Zanden konden Karin Tuk en Chantal Versluis, op het tweede honk begonnen, een honk doorschuiven en Van de Zanden zelf kon naar het eerste honk, omdat de aangooi naar het derde honk ging.

Winnende punt

Met volle honken sloeg Jenny Kinburn een grondbal naar tweede honkvrouw Britt Vonk, wiens hoge aangooi op de thuisplaat niet gevangen kon worden door catcher Jeske Meeuwisse. Chantal Versluis, vorig jaar nog de MVP van de finale, kon zo het winnende punt scoren, waardoor Sparks haar nationale titel prolongeerde. De Holland Series MVP Award ging naar Rebecca Soumeru, die in acht shutout innings tien strikeouts gooide.

Sparks Haarlem en Terrasvogels stonden voor de dertiende keer tegenover elkaar in een Holland Series. Voor de zevende keer greep Sparks Haarlem ten koste van Terrasvogels de landstitel. Het betekende het 23e landskampioenschap voor de Haarlemse club, waarvan de eerste twaalf werden gewonnen onder de naam HHC.

MVP Rebecca Soumeru

MVP Rebecca Soumeru

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League