Massimo Fochi rijkt de prijs voor het landskampioenschap uit aan Fortitudo Bologna-aanvoerder Claudio Liverziani.

Honkbal

Italiaan Fochi officieel kandidaat bondsvoorzitter

Italiaan Fochi officieel kandidaat bondsvoorzitter

Massimo Fochi rijkt de prijs voor het landskampioenschap uit aan Fortitudo Bologna-aanvoerder Claudio Liverziani.

Massimo Fochi rijkt de prijs voor het landskampioenschap uit aan Fortitudo Bologna-aanvoerder Claudio Liverziani.
Foto: © Ezio Ratti-FIBS

In de jaren 1984 en 1985 waren zij ploeggenoten van elkaar in de sterke selecties van World Vision Parma. De Nederlander Win Remmerswaal als ex-Major League pitcher afkomstig van Boston Red Sox en de jonge Italiaan Massimo Fochi, die zijn opleiding als pitcher en binnenvelder had genoten bij het naburige Crocetta. Daar hield de ex-speler en ex-bestuurder van Parma gisteravond een persconferentie, waarbij hij zich officieel kandideerde voor het voorzitterschap van de Italiaanse honkbal- en softbalbond.


Voor deze gelegenheid werd Fochi gesecondeerd door de honkbalcoaches Angelo Fanara en Dimes Gambarini, de softbalinternationals Eva Trevisan en Mara Papucci, de voorzitter van de IBL-club Novara Simone Pillisio, de voorzitters van de bondsprovincies Veneto en Toscane en zijn collega vice-voorzitter van de FIBS, softbalchef Totoni Sanna.

De nu 52-jarige Fochi verklaarde klaar te zijn om zijn huidige voorzitter Riccardo Fraccari op te volgen, want “Ik heb mijn loopbaan doorlopen eerst als sportman, daarna als clubbestuurder en tenslotte als bondsbestuurder. Nu stel ik me ter beschikking van honkbal en softbal. De verkiezingsdatum is nog niet zeker, maar mijn kandidatuur wel!”.

Club Italia

Als twintigjarige speler debuteerde Fochi in 1984 bij World Vision Parma, dat zich dat jaar plaatste voor de finale om het landskampioenschap, waarin echter werd verloren van BeCa Bologna. Als startende pitcher won Fochi  negen wedstrijden en verloor hij er vijf door negentig keer drie slag te gooien. In 1985 werden Fochi en Remmerswaal samen wel landkampioen met Parma, de club van voorzitter Aldo Notari.

Als junior deed Fochi voordien bij de Azzurri mee onder andere bij het wereldkampioenschap van 1977 in Mexico en het Europees kampioenschap van 1981 in Zweden. Later werd hij door de Italiaanse bondscoach Silvano Ambrosioni geselecteerd als binnenvelder bij het zeer Italiaanse team, dat in Nederland bij het WK van 1986 vriend en vijand verraste door lange tijd op medaillekoers te blijven liggen en pas in het zicht van de haven te stranden op de vijfde plaats. Ook gisteravond benadrukte Fochi nog steeds een teamspeler te zijn en zich te zullen richten op Club Italia, een selectie van louter Italiaans getogen spelers.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal