Andrelton Simmons

Honkbal

Simmons opnieuw finalist voor Gold Glove Award

Simmons opnieuw finalist voor Gold Glove Award

Andrelton Simmons is voor het eerst genomineerd als beste korte stop in de American League.

Andrelton Simmons is voor het eerst genomineerd als beste korte stop in de American League.

Voor het vierde jaar op rij is Andrelton Simmons één van de drie finalisten geworden voor een Gold Glove Award. De 27-jarige honkballer van Curaçao won, als speler van Atlanta Braves, de onderscheiding in de National League zowel in 2013 als 2014. Maar nog niet eerder was hij genomineerd als beste korte stop in de American League. De winnaars van dit seizoen worden dinsdag 8 november bekendgemaakt.

De 54 genomineerden voor de Rawlings Gold Glove Awards, drie voor elke positie in zowel de American als National League, werden gisteren bekendgemaakt. Sinds 1957 worden hiermee al prijzen uitgereikt aan de beste verdedigende spelers in de Major League.

Zowel in 2013 als in 2014 werd de nu 27-jarige Simmons als speler van Atlanta Braves winnaar van deze prestigieuze onderscheiding. Vorig jaar moest hij die eer echter laten aan Brandon Crawford van San Francisco Giants. Kans op revanche kreeg de Curaçaose honkballer echter niet, want een jaar geleden werd hij door zijn club uit Atlanta geruild naar Los Angeles Angels of Anaheim, waarmee hij verhuisde van de National League naar de American League.

Concurrentie

In die competitie moest Simmons dit jaar onder meer de concurrentie aan gaan met korte stop J.J. Hardy, die voor Baltimore Orioles tussen 2012 en 2014 drie Gold Gloves op rij won, en met titelverdediger Alcides Escobar (Kansas City Royals). Alcides kreeg vorig jaar nog de voorkeur boven de andere twee finalisten Xander Bogaerts en Didi Gregorius.

In zijn eerste seizoen in de American League wist Simmons voor Los Angeles Angels dit jaar direct een nominatie te verdienen. Simmons is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Major League. Hij maakte slechts tien veldfouten (.982) en was in 124 wedstrijden onder meer 82 keer betrokken bij een dubbelspel. Met Simmons werden ook Jose Iglesias (Detroit Tigers) en Francisco Lindor genomineerd voor de prijs van beste korte stop in de American League. Lindor staat in zijn tweede seizoen in de Majors momenteel met Cleveland Indians in de World Series.

Stemming

Lindor is de enige speler van de club uit Cleveland met een nominatie, terwijl de andere finalist Chicago Cubs met pitcher Jake Arrieta, eerste honkman Anthony Rizzo, korte stop Addison Russell en rechtsvelder Jason Heyward in de National League vier nominaties verzamelde.

Simmons is de enige speler uit het Nederlands Koninkrijk met een nominatie. Bogaerts (Boston Red Sox) en Gregorius (New York Yankees) werden niet voor het tweede jaar genomineerd. De winnaars van de Gold Glove Awards worden voor een klein deel bepaald op basis van statistieken, maar voor een belangrijk deel door een stemming onder coaches en managers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal