Kenny van den Branden, de beste pitcher van dit seizoen, keert niet meer terug bij Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Amerikaanse versterking voor Curaçao Neptunus

Amerikaanse versterking voor Curaçao Neptunus

Kenny van den Branden, de beste pitcher van dit seizoen, keert niet meer terug bij Curaçao Neptunus.

Kenny van den Branden, de beste pitcher van dit seizoen, keert niet meer terug bij Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Voor Curaçao Neptunus maakt volgend jaar Gregory Muller zijn debuut in de hoofdklasse. De 25-jarige Amerikaanse binnenvelder speelde onder meer voor de University at Albany. Eerder was al bekend dat de landskampioen het komend seizoen moet doen zonder Raily Legito en Kenny van den Branden.

Gregory Muller sloot in 2013 zijn vier jaar durende collegecarrière af met zijn beste seizoen. Voor de University at Albany kwam hij in de America East Conference (NCAA) tot een slaggemiddelde van .306 met 53 honkslagen en één homerun. Hij werd bij zijn team uiteindelijk aanvoerder en werd onder meer gekozen in het All Academic Team en All Conference Team.  Recent verhuisde Muller naar Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.

Behalve met de Amerikaanse buitenvelder heeft Curaçao Neptunus zijn selectie ook versterkt met Jochem Koedijk. Hij komt over van het Haarlemse Kinheim. Voor deze ploeg startte hij alle wedstrijden uit de reguliere competitie in de basisopstelling en kwam Koedijk tot 36 honkslagen (.275) met 22 binnengeslagen punten. Hij leidde zijn team in aantal keer vier wijd (24). Koedijk kwam sinds 2013 voor Kinheim uit in de hoofdklasse.

Aderlating

Pitcher Kenny van den Branden en catcher Dashenko Ricardo zijn twee van de spelers die niet meer terugkeren in het uniform van de Rotterdamse club. Het vertrek van het tweetal zorgt voor een enorme aderlating bij Curaçao Neptunus. Ruim een week geleden werd Van den Branden nog als eerste Belgische honkballer ooit uitgeroepen tot beste pitcher uit de Nederlandse hoofdklasse. Hij leidde de competitie in verdiende puntengemiddelde (0.62). In verband met zijn maatschappelijke carrière heeft de Belgische international nu afscheid moeten nemen van de Rotterdamse landskampioen.

Ricardo werd een jaar geleden nog uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse. In juni van dit jaar nam Ricardo al afscheid bij Curaçao Neptunus, maar keerde na afloop van de gewonnen Honkbal Week Haarlem voor de Play-Offs en Holland Series kortstondig terug bij de Rotterdamse club. De nieuwe hoofdcoach Ronald Jaarsma moet het volgend seizoen ook doen zonder pitchers Bayron Cornelisse (Pioniers) en Steven van Groningen (HCAW).

Profcontract

Ook Randolph Oduber keert vooralsnog niet terug bij Curaçao Neptunus. De buitenvelder uit het Nederlands Koninkrijksteam hoopt op een nieuw profcontract bij een buitenlandse club. Daarnaast maakte Raily Legito eerder al bekend een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Het vertrek van deze spelers moet deels worden opgevangen door de terugkeer van voormalig profhonkballers Ruar Verkerk (Minnesota Twins) en Misja Harcksen (Los Angeles Dodgers). Dat past in de visie van manager Jaarsma, die bij de Rotterdammers een verjonging wil doorvoeren. Jaarsma: “Onze selectie is nu een goede mix van jong talent en ervaren vedettes”.

Elton Koeiman, die als pitching-coach is aangetrokken, wordt ook beschikbaar om als pitcher in te zetten. Koeiman kwam dit seizoen nog in de hoofdklasse uit voor De Glaskoning Twins, waarvoor hij een no-hitter gooide in de wedstrijd tegen DSS. Behalve Koeiman komt ook Jarreau Martina over van de club uit Oosterhout. Martina is beperkt inzetbaar en zal vanwege zijn drukke werkzaamheden alleen spelen als dat nodig is. “Ik ben een aanvallend ingestelde coach en wil dit ook graag terugzien in mijn team”, laat manager Jaarsma weten. “Dat is mijns inziens met deze selectie goed mogelijk.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse