Sedley Karel is één van de spelers die terugkeren bij HCAW.

HB Hoofdklasse

Drietal keert terug bij HCAW

Drietal keert terug bij HCAW

Sedley Karel is één van de spelers die terugkeren bij HCAW.

Sedley Karel is één van de spelers die terugkeren bij HCAW.
Foto: © Rob Jelsma

Na het succesvolle seizoen, waarin HCAW de beste seizoensprestatie neerzette sinds 2010, keren drie spelers terug bij de Bussumse hoofdklasser. Eén van hen is pitcher Sedley Karel. Met hem maakt ook de sterke slagman Kevin Dirksen de overstap van Vaessen Pioniers naar HCAW.

Voor het tweede jaar op rij lijkt HCAW daarmee sterker uit de overschrijvingsperiode te zijn gekomen. Twee van de nieuwkomers speelden eerder voor Oranje. Karel nam in 2014 met het nationale team deel aan de Honkbal Week Haarlem. Hij kwam in 2013 voor het laatst uit voor HCAW en speelde de afgelopen drie seizoenen voor Vaessen Pioniers in de hoofdklasse.

Ook Steven van Groningen keert terug naar de Rob Hoffmann Vallei. Hij maakte in 2012 deel uit van de nationale ploeg. De 28-jarige Van Groningen kwam dit jaar in actie voor de selectie van Curaçao Neptunus waarmee hij in de Holland Series de landstitel prolongeerde. Seb Visser is de derde speler die terugkeert bij HCAW. Visser speelde de afgelopen twee seizoenen voor DSS.

Beste slagman

Met Kevin Dirksen krijgt de nieuwe hoofdcoach Roeland Henrique sr. de beschikking over een zeer ervaren slagman. Dirksen was in de reguliere competitie voor Pioniers met een slaggemiddelde van .328 de beste slagman. De buitenvelder kwam tot elf tweehonkslagen en twee homeruns. Hij speelde de afgelopen zeven seizoenen voor Pioniers in de hoofdklasse.

Andere nieuwkomers zijn Niels Harteveld (Adegeest), Sven Jongejans (UVV) en Koen Werkman (RCH-Pinguïns). Vanuit het Rookie League-team maken Dylan Koster, Delano Selassa en Moreno Vork definitief de overstap naar de hoofdmacht. Alle drie speelden dit seizoen al een aantal wedstrijden in de hoofdklasse.

Vertrek

Tegenover de komst van dit viertal staat het vertrek van Jelle Blaauw, Julian Goins (UVV), Gijs van Els (De Zuidvogels), Gianni Frolijk (Vaessen Pioniers), Levine Gabriëls, Sander Helmendach, Kevin Nieveld (allen DSS), Marciano Philippi en Marco Schel (beiden gestopt).

Ook maakte HCAW bekend dat de coachingstaf is aangevuld met pitching-coach Richard Tensen. Hij was afgelopen seizoen in die rol al actief voor het Rookie League-team van de Bussumse club.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse