Dudley Leonora maakt de overstap van Kinheim naar Pioniers.

HB Hoofdklasse

Leonora en Cornelisse naar Pioniers

Leonora en Cornelisse naar Pioniers

Dudley Leonora maakt de overstap van Kinheim naar Pioniers.

Dudley Leonora maakt de overstap van Kinheim naar Pioniers.
Foto: © Alfred Cop

Het Hoofddorpse Pioniers heeft met internationals Dudley Leonora en Bayron Cornelisse zijn selectie voor het aankomende seizoen flink versterkt. Het tweetal maakt deel uit van de nationale selectie, die later deze week afreist naar Japan voor de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Samurai Japan.

Bayron Cornelisse werd dit seizoen met Curaçao Neptunus landskampioen. In de reguliere competitie kwam de 23-jarige pitcher tot een verdiende puntengemiddelde van 1.38. In 26 innings gooide Cornelisse 25 keer drie slag. Cornelisse keert daarmee terug bij de club waarvoor hij ook tussen 2012 en 2015 al als pitcher uitkwam. Met Pioniers bereikte hij onder meer in 2013 de Holland Series.

Dudley Leonora is één van de vijf spelers die overkomen van het geplaagde Kinheim. De Haarlemse club heeft bij de honkbal- en softbalbond KNBSB een verzoek ingediend om terug te worden geplaatst van de hoofdklasse naar de overgangsklasse. Ook catcher Sander Paap heeft gekozen voor een overstap van Kinheim naar het nabijgelegen Pioniers. Paap maakte dit seizoen tijdens de Honkbal Week Haarlem zijn debuut in het Nederlands Koninkrijksteam en werd tijdens de reguliere competitie de beste slagman voor Kinheim. Hij kwam in 34 wedstrijden tot 36 honkslagen (.330) en bleef daarmee ploeggenoot Leonora (.327) voor.

Vertrek

Verder komen van Kinheim de pitchers Glenn Wassink en Scott Ronnenbergh en binnenvelder Oliver Severino van der Wijst over. Severino van der Wijst werd onlangs nog door de KNBSB uitgeroepen tot meest veelbelovende jeugdspeler. Hiervoor ontving hij de Ron Fraser Award. Wassink en Ronnenbergh gooiden samen in de reguliere competitie 29 wedstrijden voor de Haarlemse club en wonnen er elk twee van. Zij moeten het vertrek opvangen van pitchers Sedley Karel (HCAW), Jonah van Bemmelen (UVV) en Jonathan Isenia.
Ander nieuwkomers bij Pioniers aankomend seizoen zijn de talentvolle Darryl Jamoena (Storks) en Gianni Frolijk (HCAW). Van De Glaskoning Twins komt de ervaren Jeffrey Arends.

Hoofdcoach Dè Flanegin ziet een aantal belangrijke troeven vertrekken. Zo heeft Kevin Dirksen gekozen voor een overstap naar HCAW en verhuist Zerzinho Croes naar L&D Amsterdam. Ook Austin Weymouth (gestopt), Shavently Profar en Stephen Henson keren niet meer terug bij de Hoofddorpse ploeg. Met het vertrek van Dirksen en Croes moet Pioniers aan slagkracht inboeten. In de reguliere competitie sloeg Croes voor Pioniers de meeste honkslagen (52), terwijl Dirksen tot het hoogste slaggemiddelde kwam (.328).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse