Curt Smith in actie tijdens het Europees kampioenschap in Hoofddorp.

HB Hoofdklasse

Pioniers voegt Curt Smith aan selectie toe

Pioniers voegt Curt Smith aan selectie toe

Curt Smith in actie tijdens het Europees kampioenschap in Hoofddorp.

Curt Smith in actie tijdens het Europees kampioenschap in Hoofddorp.
Foto: © Julia Pelealu

Het Hoofddorpse Pioniers is erin geslaagd om Curt Smith voor het nieuwe seizoen aan de selectie toe te voegen. De dertigjarige profhonkballer van Curaçao kan daarmee Pioniers mogelijk versterken als de club aankomend seizoen in de Play-Offs of Holland Series staat. Behalve Smith is ook op het laatste moment Howard Winklaar aan de selectie toegevoegd.

Curt Smith komt al uit voor het Nederlands Koninkrijksteam sinds de World Baseball Classic van 2009. Hij speelde echter nog nooit in de Nederlandse hoofdklasse. Sinds 2008 staat hij onder contract van verschillende profclubs. De laatste twee seizoenen voor Lincoln Saltdogs, dat uitkomt in de American Association. Na afloop van het afgelopen seizoen werd Smith voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Saltdogs Player of the Year. Bovendien sloeg hij in de competitie een recordaantal van zeventien homeruns en werd hij gekozen als American Association Postseason All Star.

Met name aanvallend is Smith voor zijn clubs altijd van grote waarde geweest. Zijn eerste hit als profspeler was een homerun en in zijn eerste vier profduels had hij zelfs al vier homeruns geslagen. Drie maanden geleden werd Smith winnaar van de American Association Home Run Derby. Vorige week is de honkballer van Curaçao voor zijn vierde seizoen van start gegaan bij Tigres de Chinandega in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN) in Nicaragua.

Meest Waardevolle Speler

Zowel na afloop van het wereldkampioenschap in 2011 en het Europees kampioenschap in 2014 werd Smith uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Hij maakte ook deel uit van de nationale ploeg, die afgelopen september de Europese titel prolongeerde. Tijdens dat EK kwam Smith tot een slaggemiddelde van .364 met vijf binnengeslagen punten.

De tweede speler die op het laatste moment nog aan de selectie van Pioniers is toegevoegd is de Curaçaose honkballer Howard Winklaar. Hij wordt wel direct vanaf de start van het nieuwe seizoen beschikbaar voor hoofdcoach Dè Flanegin. Winklaar kwam op Curaçao op het hoogste niveau uit voor Groot Kwartier Stars en Santa Rosa Indians en is inzetbaar als linkshandige pitcher en buitenvelder. Momenteel verblijft Winklaar voor zijn studie in Nederland.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse