Randolph Oduber (vooraan) wordt komend seizoen mogelijk één van de vier internationals in dienst van Linoln Saltdogs.

Honkbal

Ricardo en Oduber ook naar Lincoln Saltdogs

Ricardo en Oduber ook naar Lincoln Saltdogs

Randolph Oduber (vooraan) wordt komend seizoen mogelijk één van de vier internationals in dienst van Linoln Saltdogs.

Randolph Oduber (vooraan) wordt komend seizoen mogelijk één van de vier internationals in dienst van Linoln Saltdogs.
Foto: © Alfred Cop

In navolging van Curt Smith en Shairon Martis hebben nu ook internationals Dashenko Ricardo en Randolph Oduber een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs. Beide spelers veroverden vorige maand met Curaçao Neptunus nog de landstitel. Zij krijgen nu een kans om hun profcarrière nieuw leven in te blazen.

Ricardo keert voor het eerst sinds 2013 terug in het profhonkbal. In dat jaar kwam hij onder meer in twee wedstrijden uit voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes. De 26-jarige Curaçaose catcher kwam tussen 2007 en 2010 uit voor de organisatie van Baltimore Orioles. Hierna kwam hij via San Francisco Giants (2011 en 2012) terecht bij Los Angeles Dodgers.

Nadat zijn profcarrière in 2013 ten einde was gekomen, sloot Ricardo zich voor aanvang van het seizoen 2014 aan bij het Haarlemse Kinheim. Voor deze club werd hij een jaar later de Meest Waardevolle Speler in de hoofdklasse. Na twee seizoenen maakte Ricardo de overstap naar Curaçao Neptunus waarmee hij onlangs landskampioen werd.

Beste buitenvelder

Bij de Rotterdamse kampioen was Ricardo ploeggenoot van Randolph Oduber. De 27-jarige Arubaan speelde zes seizoenen in de organisatie van Washington Nationals. Vorig jaar ontsloeg de Amerikaanse profclub Oduber vlak na de start van het seizoen, waarna hij zich in juni voor de start van de European Champions Cup bij de selectie van Neptunus voegde. Vorig jaar november werd Oduber uitgeroepen tot beste buitenvelder tijdens de Premier 12.

Met Ricardo en Oduber komt het aantal spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam bij Lincoln Saltdogs op vier. Manager Bobby Brown heeft vooralsnog ook de beschikking over pitcher Shairon Martis en eerste honkman Curt Smith. Martis gooide in de afgelopen twee seizoenen 41 wedstrijden voor de Amerikaanse profclub uit de American Association. Hij kwam tot 172 strikeouts in 227 1/3 inning en een verdiende puntengemiddelde van 3.52.

Saltdogs Player of the Year

Smith speelde inmiddels al vier seizoenen voor de club uit Lincoln. In die vier jaar sloeg hij 369 honkslagen (.319) bij elkaar. Vorig jaar kwam hij tot zeventien homeruns, de meeste in één seizoen in zijn carrière en werd Smith voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Saltdogs Player of the Year.

Lincoln Saltdogs gaat het nieuwe seizoen in de American Association van start op vrijdag 19 mei met een serie van zes uitwedstrijden tegen Kansas City T-Bones en Sioux Falls Canaries. De eerste thuiswedstrijd in het Haymarket Park in Lincoln is op donderdag 25 mei. In totaal speelt de ploeg honderd wedstrijden in het reguliere seizoen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal