De speelsters van Tex Town Tigers wisten het Terrasvogels in de eerste wedstrijd knap lastig te maken.

Golden League

Nieuwe hoofdcoach voor Tex Town Tigers

Nieuwe hoofdcoach voor Tex Town Tigers

Jaap Braakman wordt de nieuwe hoofdcoach van Tex Town Tigers. De club uit Enschede heeft vandaag de aanstelling van de voormalig Jong Oranje-coach bekendgemaakt. Bij de club uit de Golden League wordt Braakman de opvolger van Stanley Kock, die vrijwillig een stapje terug heeft gedaan en aankomend seizoen weer coach wordt van de aspiranten softbalploeg van Tex Town Tigers.

Bij Tex Town Tigers keert de 62-jarige Jaap Braakman als coach terug op het hoogste niveau. Bij de club uit de Golden League wordt Braakman herenigd met een aantal speelsters. Zo was hij eerder de coach van Nadine Marinus en Myrthe Smid toen zij uitkwam voor Jong Oranje. Assistent-coach Petra van Heijst speelde twee seizoenen voor Braakman toen hij manager was van de nationale selectie Team Blauw.

Braakman was tussen 2006 en 2009 als coach verbonden aan Jong Oranje. Voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de softbalsport ontving hij in 2008 de Nol Houtkamp Award. Het afgelopen seizoen assisteerde hij zijn zoon Nick Braakman, momenteel hoofdcoach bij verliezend finalist Terrasvogels. Eerder was hij op het hoogste softbalniveau al eens coach voor UVV, Wassenaar en Robur’58. Met UVV werd hij bovendien kampioen.

Doorontwikkelen

Braakman krijgt aankomend seizoen ondersteuning van assistent-coaches Petra van Heijst, Rob Hassink en Lindsey Meadows. “Voor volgend jaar wil ik graag zien dat de dames iedere wedstrijd voor de winst gaan”, laat hij in een eerste reactie weten. “We willen zoveel mogelijk eigen jeugd laten doorontwikkelen en de leeftijdslijn softbal nu en in de toekomst bewaken.”

Onder leiding van Stanley Kock stroomden de afgelopen seizoenen al verschillende talenten door naar de hoofdmacht van de club uit de Golden League. Veel van die spelers had Kock ook al onder zijn hoede in de periode dat hij hoofdcoach was van het junioren softbalteam. Afgelopen zomer veroverden vijf speelsters van Tex Town Tigers met de nationale ploeg de titel tijdens het U22 Europees kampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League