Honkbal

Koninkrijksteam start voorbereiding in Japan

Koninkrijksteam start voorbereiding in Japan

081116_koninkrijksteam_vliegveld_japan

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft vandaag zijn eerste training afgewerkt. In het stadion van Yomiuri Giants bereidde de selectie van manager Hensley Meulens zich voor op de twee wedstrijden tegen het nationale team van Japan. Morgen volgt voor Oranje een oefenwedstrijd in het Tokyo Dome.

De honkballers van Oranje zijn afgelopen zondag vanaf Schiphol vertrokken naar Japan. Daar kwam de nationale ploeg gisteren aan in de Japanse hoofdstad. Op uitnodiging van de Japanse proforganisatie Nippon Professional Baseball (NPB) verblijft het Nederlands Koninkrijksteam tot en met maandag 14 november in Tokyo om alvast aandacht te vragen voor de World Baseball Classic, die over vier maanden onder meer in Japan van start gaat.

De trip naar Japan is een vervolg op de succesvolle honkbalzomer van het Nederlands Koninkrijksteam, waarin maar liefst 21 wedstrijden op rij werden gewonnen. Dat leverde titels op tijdens de Honkbal Week Haarlem, het France International Baseball Tournament en het Europees kampioenschap. Inmiddels heeft manager Hensley Meulens vandaag in het stadion van Yomiuri Giants zijn eerste training met de selectie kunnen houden. Morgen volgt in het Tokyo Dome een oefenwedstrijd tegen een door de amateurorganisatie Baseball Federation Japan samengesteld team.

Mexico

Ook de Japanse nationale ploeg is inmiddels de voorbereiding op de twee vriendschappelijke wedstrijden begonnen. De honkballers van Samuari Japan kwamen zondag op het QVC Marine Field voor het eerst bij elkaar sinds de serie vriendschappelijke wedstrijden tegen Chinese Taipei in maart van dit jaar. In de aanloop naar de Warm-up Games trainde Samurai Japan gisteren en vandaag opnieuw op het QVC Marine Field. Morgen volgt een laatste officiële training in het Tokyo Dome.

De nationale ploeg van Japan speelt in het kader van de Samurai Japan Warm-up Games in totaal vier wedstrijden. Op donderdag en vrijdag is in het Tokyo Dome eerst Mexico de tegenstander. Op zaterdag en zondag volgen nog twee wedstrijden tegen het Nederlands Koninkrijksteam.

Televisie

De twee wedstrijden in het Tokyo Dome worden bijgewoond door een Zuid-Koreaanse delegatie, aangevoerd door manager Kim In-sik. De meeste aandacht van Kim In-sik en zijn scouts gaat uit naar het Nederlands Koninkrijksteam, over vier maanden één van de tegenstanders tijdens de eerste ronde van de World Baseball Classic. Kim In-sik leidde Zuid-Korea tijdens de World Baseball Classic in 2006 naar de halve finales en in 2009 naar de finale.

De wedstrijden van Japan tegen Mexico en het Nederlands Koninkrijksteam worden live uitgezonden op de Japanse televisie. Ook in Nederland zijn de wedstrijden tussen de nationale teams van Japan en het Nederlands Koninkrijk rechtstreeks te volgen. De Nederlandse betaalzender Fox Sports zendt beide wedstrijden live uit. De uitzending op zaterdag 12 november start om 10.15 uur. Een dag later wordt vanaf 09.45 uur live overgeschakeld naar het Tokyo Dome voor de tweede en laatste wedstrijd uit de serie tussen beide teams.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal