Honkbal

Oefenzege voor Oranje in het Tokyo Dome

Oefenzege voor Oranje in het Tokyo Dome

091116_nederland_oefenwedstrijd_tokyo_dome

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft afgelopen nacht zijn oefenwedstrijd in het Tokyo Dome met 5-7 gewonnen. Oranje trok pas in de slotfase de winst tegen een regionaal selectieteam naar zich toe. Later deze week spelen de honkballers van manager Hensley Meulens twee wedstrijden tegen de nationale Japanse ploeg.

Voor het Nederlands Koninkrijksteam startte in de Japanse ochtend Jair Jurrjens op de heuvel. Daarnaast maakte Juremi Profar als derde honkman zijn debuut voor Oranje. Naast hem keerde zijn oudere broer Jurickson Profar als korte stop terug in de nationale selectie. Het was nog maar de tweede wedstrijd in dienst van het Koninkrijksteam voor de Major Leaguer, die eerder voor Oranje uitkwam tijdens de halve finales van de World Baseball Classic.

In de opstelling waren verder catcher Shawn Zarraga en tweede honkman Sharlon Schoop nieuw ten opzichte van het team, dat twee maanden geleden de Europese titel prolongeerde. Midvelder Chris Garia, aangewezen slagman Gianison Boekhoudt en linksvelder Randolph Oduber waren de enige spelers uit de startopstelling, die dit seizoen uitkwamen in de hoofdklasse.

Goed slagwerk

Al na drie innings keek Oranje in de oefenwedstrijd in het Tokyo Dome tegen een door de Baseball Federation Japan samengesteld regionaal selectieteam tegen een 3-0 achterstand aan. In de vierde inning verkleinden Yurendell de Caster en Kalian Sams de achterstand, voordat de honkballers van manager Hensley Meulens door goed slagwerk en vijf runs de achterstand in de zevende inning wisten om te buigen in een 5-7 overwinning. Invaller Dashenko Ricardo opende de rally in de zevende inning met een solohomerun. In totaal betraden deze slagbeurt elf spelers het slagperk.

Jurickson Profar sneuvelde in zijn drie slagbeurten door vangballen. Na de zesde inning werd de Major Leaguer vervangen door Stijn van der Meer. Juremi Profar ging in zijn eerste slagbeurt met drie slag aan de kant en kwam evenmin tot een hit. Rechtsvelder Kaiian Sams sloeg in het Tokyo Dome twee punten binnen.

Serie

Startend pitcher Jurrjens werd op de heuvel opgevolgd door achtereenvolgens Lars Huijer, Tom de Blok, Mike Bolsenbroek, Loek van Mil, Jim Ploeger, Kevin Kelly, Bayron Cornelisse, Orlando Yntema en Berry van Driel. In totaal kwamen dit duel 25 spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam in actie. Alleen pitchers Diegomar Markwell, de jarige Juan Carlos Sulbaran en Wendell Floranus bleven in het Tokyo Dome aan de kant.

Het Nederlands Koninkrijksteam kan zich nu richten op de aankomende serie van twee wedstrijden tegen Samurai Japan, het nationale Japanse team met de beste spelers uit de Nippon Professional Baseball. De wedstrijden worden op zaterdag en zondag eveneens gehouden in het Tokyo Dome.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal