Jonathan Schoop tijdens de World Baseball Classic van 2013.

Honkbal

Schoop met Koninkrijksteam naar WBC

Schoop met Koninkrijksteam naar WBC

Jonathan Schoop tijdens de World Baseball Classic van 2013.

Jonathan Schoop tijdens de World Baseball Classic van 2013.
Foto: © 2013 World Baseball Classic, Inc.

Jonathan Schoop keert voor de World Baseball Classic terug in het Nederlands Koninkrijksteam. De 25-jarige tweede honkman van Baltimore Orioles moest de Warm-up Games van aankomend weekeinde tegen Japan aan zich voorbij laten gaan, maar maakt in maart voor het officiële wereldkampioenschap naar verwachting wel zijn rentree in de nationale ploeg.

Het Nederlands Koninkrijksteam begint 6 maart aan de vierde editie van de World Baseball Classic. In het vorig jaar geopende Gocheok Sky Dome in Zuid-Korea treft Oranje in de eerste ronde Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israël. Manager Hensley Meulens krijgt voor die wedstrijden in ieder geval de beschikking over Jonathan Schoop.

De 25-jarige Schoop maakte zijn debuut voor het Nederlands Koninkrijksteam in 2011 en won in dat jaar met Oranje de historische wereldtitel. Twee jaar later keerde hij terug bij de nationale ploeg voor deelname aan de World Baseball Classic. Op dat toernooi kwam hij tot zes honkslagen (.214), waaronder twee homeruns.

Ploeggenoten

Vier jaar nadat hij met Oranje de halve finales van het prestigieuze toernooi bereikte, begint Schoop in maart aan zijn tweede World Baseball Classic. De organisatie heeft een aantal namen bekendgemaakt van spelers die aan de vierde editie van de World Baseball Classic gaan deelnemen. Naast Schoop zijn dat verder zijn Baltimore Orioles-ploeggenoten Manny Machado (Dominicaanse Republiek) en Adam Jones (Verenigde Staten). Eerder werd al bekend dat ook Cy Young-kandidaat Max Scherzer (Washington Nationals) in beeld is voor Team USA.

Sinds zijn debuut in september 2013 is Schoop een vaste waarde in de hoofdmacht van Baltimore Orioles. De tweede honkman speelde inmiddels 390 wedstrijden in de Major League. Afgelopen seizoen sloeg hij onder meer zijn meeste honkslagen (164) en homeruns (25). Verdedigend maakte hij slechts acht veldfouten.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal