Voor het tweede jaar op rij is Xander Bogaerts uitgeroepen tot meest aanvallende korte stop.

Honkbal

Bogaerts wint opnieuw Silver Slugger Award

Bogaerts wint opnieuw Silver Slugger Award

Voor het tweede jaar op rij is Xander Bogaerts uitgeroepen tot meest aanvallende korte stop.

Voor het tweede jaar op rij is Xander Bogaerts uitgeroepen tot meest aanvallende korte stop.

Voor het tweede jaar op rij heeft Xander Bogaerts de Silver Slugger Award gewonnen voor de beste aanvallende korte stop in de American League. De 24-jarige Arubaanse honkballer, die heeft laten weten deelname aan de World Baseball Classic met het Nederlands Koninkrijksteam te overwegen, is daarmee de eerste korte stop uit de historie van Boston Red Sox geworden die deze prijs tweemaal heeft gewonnen.

De Silver Slugger Awards, die in 1980 werden geïntroduceerd, worden jaarlijks door Louisville Slugger uitgereikt aan de meest offensieve spelers voor elke veldpositie. De winnaars worden bepaald door de managers en coaches uit de Major League. Gisteravond werden de achttien winnaars uit de American en National League bekendgemaakt.

Voor het tweede jaar op rij werd Xander Bogaerts gekozen tot meest aanvallende korte stop in de American League. Daarmee verdiende hij in zijn derde volledige seizoen in de Major League zijn tweede Silver Slugger Award. Bogaerts leidde dit jaar alle korte stoppen in de American League met 192 honkslagen. Hij was daarmee bovendien de nummer vijf in de American League. De Arubaanse honkballer kwam tot een slaggemiddelde van .294.

Gold Glove Award

Ten opzichte van vorig seizoen verhoogde hij zijn aantal homeruns van zeven naar 21, zijn aantal binnengeslagen punten van 81 naar 89 en zijn aantal gescoorde punten van 84 naar 115. Daarnaast had Bogaerts dit seizoen een serie van 26 wedstrijden op rij waarin hij een honkslag had geslagen. In mei van dit jaar leidde hij zelfs kort de gehele Major League in aantal hits.

Met zijn onderscheiding troefde Bogaerts onder meer Francisco Lindor af, die deze maand met Cleveland Indians in de World Series stond. Eerder deze week werd Lindor nog wel uitgeroepen tot winnaar van een Gold Glove Award. Voor die prijs was ook de Curaçaose korte stop Andrelton Simmons genomineerd.

Fielding Bible Award

Helemaal met lege handen bleef Simmons overigens niet. Deze maand werd de speler van Los Angeles Angels wel winnaar van de Fielding Bible Award voor beste verdedigende korte stop. Voor de honkballer uit Curaçao was het al zijn vierde Fielding Bible Award op rij. Hij voegt zich daarmee in het rijtje met Mark Buehrle, Yadier Molina en Albert Pujols. Dit drietal won de prijs eerder ook in vier opeenvolgende seizoenen. Nog nooit wist een speler de Fielding Bible Award vijf jaar op rij te winnen.

Simmons won de prijs dit jaar met één punt verschil ten opzichte van Brendan Crawford (San Francisco Giants). In de drie voorgaande jaren werd hij steeds unaniem als winnaar gekozen. De Fielding Bible Awards werden voor de elfde keer uitgereikt. De winnaars werden door twaalf experts gekozen op basis van uitgebreide statistieken.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal