Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de competitie van Nicaragua.

Honkbal

Twee nieuwe internationals naar Nicaragua

Twee nieuwe internationals naar Nicaragua

Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de competitie van Nicaragua.

Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de competitie van Nicaragua.
Foto: © Julia Pelealu

International Curt Smith wordt in Nicaragua herenigd met twee ploeggenoten waarmee hij afgelopen september in Hoofddorp de Europese titel voor het Nederlands Koninkrijk prolongeerde. De profclub Tigres de Chinandega heeft zowel Yurendell de Caster als Dashenko Ricardo als versterking aangetrokken. Beide spelers verbleven afgelopen week met Oranje in Japan voor de serie vriendschappelijke wedstrijden tegen de nationale ploeg van Japan.

Het Nederlands Koninkrijksteam verloor beide wedstrijden tegen Japan pas in de tiende inning. Yurendell de Caster speelde beide volledige wedstrijden mee en kwam in negen slagbeurten tot vier honkslagen (.444), zes binnengeslagen punten en twee gescoorde punten. Hij sloeg twee tweehonkslagen. Ook Dashenko Ricardo kreeg de volledige speeltijd. Als catcher sloeg hij in negen slagbeurten drie honkslagen (.333) met twee gescoorde en drie binnengeslagen punten.

Yurendell de Caster werd vorig jaar nog met Gigantes de Rivas kampioen van Nicaragua. Bovendien won hij met die club voor het eerst de Serie Latinoamericana. Voor De Caster, die zich donderdag bij zijn nieuwe club voegt, wordt het zijn vijfde seizoen in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Ook in zijn eerste twee seizoenen speelde hij al voor Tigres de Chinandega. In zijn debuutseizoen in Nicaragua veroverde de Curaçaose veteraan in dienst van deze club met onder meer een slaggemiddelde van .416 de Triple Crown.

Overeenkomst

De Curaçaose catcher Dashenko Ricardo maakt zijn debuut in de LBPN. Eerder kwam hij al tot een overeenkomst met de Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs voor het seizoen 2017. Ook daar wordt Ricardo ploeggenoot van Curt Smith. In de aanloop naar het seizoen in de American Association krijgt Ricardo de kans om in vorm te blijven tijdens de profcompetitie in Nicaragua.

Voor de 26-jarige Ricardo wordt het zijn eerste profwedstrijd sinds hij op 8 augustus 2013 voor het Double A-team Chattanooga Lookouts (Los Angeles Dodgers) uitkwam. De afgelopen drie seizoenen speelde de catcher voor Kinheim en Curaçao Neptunus in de Nederlandse hoofdklasse.

Onbespeelbaar

In de aanloop naar de komst van De Caster en Ricardo meldde vandaag al de Arubaanse pitcher Abraham Taveras zich in Nicaragua. Taveras was één van de spelers die was opgenomen op het roster van Team Europe, dat later deze maand deelneemt aan de Asia Winter Baseball League. Hij lijkt nu de voorkeur te geven aan een profavontuur in Nicaragua met Tigres de Chinandega.

Vorige week veroverde Taveras met Wild Cats het kampioenschap op Curaçao. In de derde wedstrijd van de best-of-seven was de Arubaanse pitcher onbespeelbaar voor de slagploeg van St. Maria Pirates. Hij kwam tot elf strikeouts en stond geen enkel punt toe. Uiteindelijk moest de wedstrijd in de achtste inning door stroomuitval worden gestaakt. In het reguliere seizoen had Taveras in acht wedstrijden (28 2/3 inning) al 38 keer drie slag gegooid en slechts vier verdiende punten (1.26) toegestaan.

Leiding

De 22-jarige Taveras kwam in 2014 en 2015 voor Texas Rangers uit in de Dominicaanse zomercompetitie. Dit jaar speelde het Arubaanse talent voor Mannheim Tornados in de Duitse Bundesliga.

Na dertien wedstrijden staat Tigres de Chinandega (6-7) momenteel in de LBPN op gelijke hoogte met Boér en Oriental. Alleen titelverdediger Gigantes de Rivas wist tot dusver acht wedstrijden te winnen en gaat daarmee aan de leiding in de eerste helft van de competitie. In de LBPN voert Curt Smith (.333) momenteel het klassement aan met vijf homeruns. Hij kwam tot dusver tot elf binnengeslagen punten.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal